vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asociația Vasiliada a lansat campania „Să crești mare!” alături de peste 150 de copii

Asociația Vasiliada a dat startul ieri, de 1 Iunie, campaniei sociale „Să crești mare!”, inițiată pentru a veni în sprijinul copiilor care provin din familii dezavantajate social. Cu acest prilej, peste 150 de copii din centrele sociale ale Asociației Vasiliada s-au întâlnit, începând cu ora 11.00, pe velodromul din Parcul Romanescu, alături de specialiști, echipa Asociației Vasiliada, și voluntari. Copilașii au desenat o floare de mari dimensiuni, au primit daruri, au recitat poezii, au cântat și au vizitat Grădina Zoologică. Alături de copiii beneficiari din Craiova s-au aflat și copiii de la Centrul „Sfântul Nicolae” din Filiași și „Sfântul Stelian” din Lipovu, ale Asociației Vasiliada.

„Pe 14 iunie ne bucurăm de împlinirea a 16 ani de activitate social – filantropică pe care Asociația Vasiliada o are în Oltenia, în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, 16 ani în care am căutat, prin diverse modalități, să venim în sprijinul diferitelor categorii de persoane aflate în nevoie, fie că vorbim de copii aflați în situații de risc, de persoane cu dizabilități sau familii aflate în dificultate. Pentru toate aceste persoane am căutat în cei 16 ani să identificăm măsuri și modalități prin care să putem să îmbunătățim condiția lor de viață. Ne bucurăm să începem sărbătorirea acestor ani frumoși alături de copii, de colegii noștri și de voluntari”, a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Ateliere educative în mediul rural

Policlinica Buna Vestire Craiova

Campania „Să crești mare!” se va derula în perioada iunie-septembrie 2017 și își propune să promoveze educația pentru viață independentă a copiilor din grupuri sociale vulnerabile, precum și rolul familiei în dezvoltarea emoțională a acestora.

Campaniei inițiate de Asociația Vasiliada  se va alătura și Inspectoratul Școlar Județean Dolj care va susține, prin intermediul profesorilor de Religie, organizarea unei colecte de cărti de povești, sub genericul „Dar de Poveste”.

Cartile colectate vor fi donate copiilor din mai multe comunități rurale defavorizate, în cadrul unor ateliere educative, organizate în perioada verii.

De asemenea, asistenții sociali și psihologii Asociatiei Vasiliada vor desfășura sesiuni de consiliere cu parinții în vederea conștientizării acestora cu privire la importanța relației pe care o dezvoltă cu copiii în perspectiva unei creșteri armonioase a acestora.

Prin intermediul acestei campanii, Asociația Vasiliada își propune să implice în atelierele educative peste 300 de copii din mediul rural și să consilieze cel putin 100 de părinți.

În derularea campaniei, Asociația Vasiliada se bazează pe parteneriatul cu numeroase instituții precum Arhiepiscopia Craiovei, Secția de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, TVR Craiova, Radio Oltenia Craiova.

În luna iunie, Asociația Vasiliada împlinește 16 ani de activitate în folosul persoanelor defavorizate din Sud-Vestul Olteniei.

În cei 16 ani de activitate social-filantropică, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative instituții de caritate din Oltenia, dezvoltând proiecte sociale pentru diferite categorii de persoane aflate în dificultate, precum: copii aflați în situații de risc, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, tineri cu dizabilități sau persoane fără un loc de muncă. În anul 2016, Asociația Vasiliada a primit premiul pentru „Institu­ția Anului” în domeniul asistenței sociale din România, în cadrul Galei Naționale a Excelen­ței în Asistența Socială.

Politica