vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD, locul I pe buletinele de vot la Osica de Sus şi Sprîncenata. PNL, pe ultima poziţie

În urma tragerii de sorţi, desfăşurate duminică la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 30 Olt, Partidul Social Democrat va ocupa primul loc pe buletinele de vot, la alegerile parţiale din 11 iunie, care se desfăşoară la Osica de Sus şi Sprîncenata.

Ordinea în care vor fi tipărite, pe buletinele de vot, partidele şi alianţele politice este următoarea: 1. Partidul Social Democrat, 2. Partidul Mişcarea Populară, 3. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, 4. Partidul Naţional Liberal. „Conform prevederilor art. 58 alin. (9) din Legea nr. 115./2015, ordinea stabilită este valabilă pentru toate circumscripţiile electorale din judeţ, în care sunt organizate alegeri parţiale pentru primari, respectiv circumscripţiile comunale Osica de Sus şi Sprîncenata”, se arată în procesul verbal, încheiat de BEJ, după stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot.

Pentru fotoliul de primar al comunei Osica de Sus candidează viceprimarul cu atribuţii de primar Gheorghe Manicea (PSD), Sabin Roşca (PNL), Remus Cernătoiu (ALDE), Marian Raicea (PMP) şi Alexandru Văduva (PRM).

Policlinica Buna Vestire Craiova

La funcţia de primar al comunei Sprâncenata candidează fostul edil Marin Mihăeşteanu (PSD), Daniel Gigi Cătănoiu (PNL) şi Alexandru George Popescu (PMP).

La Osica de Sus şi Sprîncenata sunt organizate alegeri parţiale, după ce primarii celor două localităţi şi-au pierdut mandatele, la puţin timp după ce au fost aleşi, din cauza unor probleme de incompatibilitate.

Primarul din Osica de Sus, Cezar Filip, şi-a pierdut mandatul din cauză că are o condamnare definitivă pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primăriei. În ciuda acestui fapt, el a câştigat detaşat alegerile pentru primărie, desfăşurate în luna iunie a anului trecut.

De cealaltă parte, primarul din Sprîncenata, Marin Mihăeşteanu, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, în iunie 2013. Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 mai 2011 – 7 martie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Sprâncenata, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

Politica