sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: O armată de pompieri și jandarmi s-a luptat cu un roi de albine

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 26 -28 mai a.c., la 22 de intervenţii, dintre care: 16 urgenţe medicale, cinci situaţii de urgenţă şi o misiune de asigurare a zonei la un meci de fotbal. De departe cea mai deosebită misiune a fost duminică, atunci când mai multe mașini și echipaje de pompieri s-au alăturat unui echipaj de jandarmi pentru a lupta împotriva unui roi de albine. Potrivit unui comunicat al ISUMehedinți, duminică la orele 17.50 Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de transport persoane, o ambulanță S.M.U.R.D. și 13 pompieri militari, în sprijinul echipajelor de jandarmi, în comuna Izvoru Bârzii, satul Halânga, pentru îndepărtarea unui roi de albine.

Alte intervenții, în ordine cronologică

Vineri, 26.05.2017, la ora 18:30, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, a executat misiunea de asigurare a zonei în vederea preîntâmpinării unor evenimente care pot genera situații de urgență cu ocazia unui meci de fotbal desfășurat pe stadionul municipal din Dr. Tr. Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sâmbătă, 27.05.2017, la ora 09:52, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu şase pompieri militari şi o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Cîrceni, comuna Grozești, pentru asanarea a cinci fântâni inundate, ca urmare a precipitațiilor căzute. La intervenție a participat și șeful serviciului voluntar al comunei Grozești.

La ora 17:27, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță S.M.U.R.D şi 14 pompieri militari, în localitatea Șimian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins circa 5 mp din prelungirea acoperișului construit din material plastic și a degradat circa 5 ml din peretele de rigips. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la un cablu electric cu izolație deteriorată.

La ora 19:32, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o motopompă și cinci pompieri militari, în localitatea Gura Văii, pentru evacuarea apei pluviale acumulată în pasajul Punctului de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I.

Duminică, 28.05.2017, la ora 12:15, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă şi 11 pompieri militari, în municipiul Dr. Tr. Severin – cartierul Gura Văii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins: bucătăria de vară pe o suprafață de circa 30 mp, mobilier și o anexă gospodărească, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe circa 10 mp.. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectulul termic produs de un aparat de gătit nesupravegheat.

La ora 17:50, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de transport persoane, o ambulanță S.M.U.R.D. și 13 pompieri militari, în sprijinul echipajelor de jandarmi, în comuna Izvoru Bîrzii, satul Halînga, pentru îndepărtarea unui roi de albine.Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 16 urgenţe medicale.

Politica