vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drumarii din Olt au intrat în grevă japoneză

Cei 96 de angajaţi ai Secţiei Drumuri Naţionale Slatina au intrat în grevă japoneză, de marţi dimineaţă, însă poartă banderole tricolore şi nu albe, ei solicitând bani pentru a-şi putea face treaba şi nu mărirea salariilor sau schimbarea unor prevederi din Legii Salarizării.

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, a declarat că printre solicitările angajaţilor din transporturi se numără alocarea de bani pentru lucrările pe care Secţiile de Drumuri trebuie să le facă, dar şi curăţarea sistemului de persoane cu probleme penale.

„Astăzi, cei 96 de angajaţi ai Secţiei Drumuri Naţionale Slatina, sunt în grevă japoneză, poartă banderole cu tricolorul şi nu albe. Au adoptat această formă de protest pentru că este vorba despre tot sistemul de transport românesc. Cei din transporturi fac front comun, nu cer măriri salariale sau modificări ale Legii salarizării, cum cer alte categorii. Cer doar alocarea de bani pentru a-şi face treaba: lucrări de întreţinere curentă, siguranţă rutieră. De asemenea, cer curăţirea sistemului de persoane care ocupă funcţii de conducere şi care au fost trimise în judecată”, a afirmat Ioţu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sindicalistul acuză şi faptul că, în ultimii ani, numărul şefilor de la Centru a crescut, iar cel al angajaţilor din teritoriu a scăzut.

„La acest moment, la nivelul conducerii centrale a companiilor de drumuri sunt 600 de angajaţi. În anii ’90, erau doar 90 de angajaţi. În teritoriu erau 7.000, atunci când erau 90 de angajaţi la centru. Acum sunt 600 la Bucureşti şi 6.000 în teritoriu. Adică, cei care muncesc s-au împuţinat, iar cei care conduc s-au înmulţit. S-au tăiat şi fondurile. Aici nu trebuie să găsim o vină a guvernului actual. Noi cerem guvernului să intervină şi să intrăm într-o normalitate legală”, a conchis Cristel Ioţu.

Politica