vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Americanii încep construcţia noii creşe din Caracal, în maximum o lună

Primarul din Caracal, Liviu Radu, a afirmat că, în maximum 30 de zile, americanii ar trebui să demareze lucrările de construcţie a noii creşe pentru copii, în valoare de aproape un milion de dolari.

Liviu Radu a afirmat că, din punct de vedere al documentaţiei, totul este pus la punct. „Ei trebuie să înceapă lucrarea, în maximum o lună, pentru că termenul de finalizare este februarie-martie, anul viitor. Este un proiect sigur, există locaţia şi sprijinul financiar. Din punct de vedere birocratic, totul este în regulă”, a declarat Liviu Radu.

Potrivit documentaţiei de urbanism aprobate de Consiliul Local Caracal, investiţia va fi realizată prin Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară, care funcţionează în Baza NATO de la Deveselu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Radu a mai declarat că municipiul Caracal ar avea nevoie de investiţii şi în alte domenii, însă, deocamdată, partea americană are ca prioritate investiţiile în infrastructura de educaţie. „Este o problemă cu lipsa locurilor în creşe. Acesta este şi domeniul în care partea americană investeşte, educaţie, deşi poate că noi ne-am fi dorit investiţii către sănătate sau către locuinţe pentru tineri. Este un proiect pe care l-au implementat cu succes şi la Deveselu şi sperăm că va avea acelaşi succes şi la noi”, a mai afirmat Liviu Radu.

Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

sursa foto: digi24.ro

Politica