sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Oltenia” al județului Dolj este și în acest an partenerul Inspectoratului Școlar Județean, în cadrul programului intitulat „Școala altfel”, organizând și desfășurând la sediul inspectoratului și la sediile tuturor subunităților din județ o serie de activități educative.

În perioada 22 – 26.05.2017, aproximativ 800 de școlari şi preșcolari au vizitat subunităţile ISU Dolj în cadrul programului “ Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! ”.

Aceste activităţi educative oferă oportunitatea de a cunoaşte detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi vizează adoptarea unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Astfel, la sediile pompierilor militari s-au prezentat, într-un mod atractiv, specificul instituţiei şi misiunile salvatorilor doljeni, dar au fost  reamintite şi câteva sfaturi utile care, aplicate corect, pot salva vieţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost pregătite: – atelier de informare preventive; – atelier muniții neexplodate rămase din timpul conflictelor armate; – atelier privind acordarea primului ajutor și atelier prin care se doreşte familiarizarea cu tehnica din dotare. Pe parcursul vizitei, copiii au observat mai multe tipuri de autospecialele de lucru cu apă şi spumă, accesoriile specifice utilizate pentru descarcerare, ambulanţele SMURD și mijloace și tehnică de intervenție specifică misiunilor pirotehnice.

Copiii au avut ocazia să poarte costumul de protecție folosit la intervenţii de către pompieri cât şi aparatul de respirat și totodată au putut folosi furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care doresc să cunoască, o altfel de şcoală, alături de pompieri !

 

Politica