vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pătura care citește

Biblioteca Judeţeană ”Alexandru și Aristia Aman” organizează  marți, 30 mai 2017, cu începere de la ora 18:00, pe pajiştea verde din spatele Statuii ”Mihai Viteazul”, cea de-a doua ediție a evenimentului cultural „Pătura care citeşte”.

Craiovenii sunt invitați să vină însoțiți de o carte și o pătură pentru a se întinde la o sesiune inedită de lectură în centrul orașului, pentru a se bucura de aer curat, de cărți, muzică, poezie și artă. Când întunericul va cădea peste Cetatea Băniei, lecturile vor fi făcute la lumina lumânărilor alături de scriitori craioveni.

Dacă vii de la serviciu, de la școală sau de oriunde altundeva, și nu ai cu tine o pătură,  Biblioteca ”Aman” te invită pe păturile special amenajate pentru acest eveniment și îți oferă o carte pe care să o lecturezi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alături de lectura în aer liber, evenimentul reunește o serie de alte activități cultural-educative. Astfel, elevii Liceului de Arte Marin Sorescu, coordonați de profesorul de limba română, Angi Melania Cristea, vor susține mai multe recitaluri vocale, la chitară, dar vor recita și poezii hazlii. Cu aceeași ocazie, membrii Cenaclului – Constantin Brâncuși din Craiova vor vernisa o expoziție de artă plastică. În încheiere, la căderea serii, toți cei prezenți vor fi antrenați de Alexandru Mogoșeanu (Blogoșeanu), director Radio Oltenia Craiova; Cosmin Dragoste, conf. univ. dr.; prof. Angi Melania Cristea, într-o sesiune de “lecturi aprinse”. Alături de activitățile prezentate, participanților le sunt rezervate o serie de alte surprize, premii și jocuri interactive.

Succesul pe care l-am avut în rândul cititorilor, în urmă cu doi ani, la prima ediție Pătura care citește organizată la Craiova, ne-a determinat să repetăm experiența și în acest an, în ultima zi a primăverii, în cadrul Zilelor Municipiului Craiova. Ne bucură faptul că ideea unui picnic urban de lectură este bine primită și la Craiova. Craiovenii, indiferent de vârstă, sunt așteptați, cu sau fără o pătură proprie, la provocarea pe care le-o adresează bibliotecarii. Nu va fi deloc o sarcina grea. Vom socializa și ne vom împărtăși preferințele literare. Vrem ca marți seara să citească în public un număr cât mai mare de cetățeni. Alături de această acțiune, Biblioteca Aman desfășoară o serie de alte activități cu ocazia Zilelor Craiovei. Vom derula, deci, activiăți interactive pentru cei mici, vom vernisa expoziții și vom lupta pe toate fronturile pentru a face convertiri la lectură”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

 

Politica