vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul PNL din Oradea: Cristian Bușoi nu are echipament de lider

Cristian Bușoi nu are acest echipament de lider, iar echipa care îl susține pentru a câștiga funcția de președinte al Partidului Național Liberal este cea care consumă voturi de la partid. Declarația a fost făcută, vineri, la Craiova, de primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, prezent, vineri, la Craiova pentru a-și arăta susținerea față de candidatul PNL la funcția de primar al municipiului reședință a județului Dolj, Mario Ovidiu Oprea, a afirmat că Ludovic Orban este cel mai potrivit pentru a conduce partidul, întrucât a confirmat în competițiile electorale de până acum. În schimb, Cristian Bușoi, alt pretendent la șefia PNL, nu are echipament de lider, spune Bolojan.

Sunt două elemente importante, primul se referă la personalitatea candidaților. Sunt niște oameni diferiți. Al doilea element este legat de susținători. Legat de candidați, domnul Orban orice s-ar spune este un lider al PNL care a crescut singur, care a participat la competiții electorale, care cunoaște partidul, care are o experiență adminsitrativă de la Parlament la un consilier local, la un viceprimar de capitală, la ministru al Transporturilor, să fie într-adevăr un lider în spatele căruia să te poți alinia sau cu care să stai umăr la umăr. Domnul Bușoi nu este în această situație, deci nu are acest echipament de lider orice s-ar spune. Și, în plus, are responsabilitatea, indiferent cât ar încerca s-o dilueze unii sau alții, a unor rezultate proaste la organizația din București, iar orice am face noi, dacă vrem să fim un partid performant, trebuie să obținem rezultate cât mai bune și în București. Altfel, având în vedere populația Bucureștiului și impactul semnificativ la alegeri, te afectează serios. Al doilea element este echipa de candidați. Plastic, cei care îl susțin pe Ludovic Orban suntem cea mai mare parte cei care generăm voturi, iar cei care îl susțin pe domnul Bușoi sunt cea mai mare parte cei care consumă voturi de la PNL”, a spus primarul din Oradea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a adăugat că cei mai mulți primari PNL îl susțin pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al partidului.

Echipa din jurul lui Ludovic Orban se bazează în principal pe oamenii care au rezultate și dacă toți primarii din municipiile reședință de județ cu excepția domnului Boc, primarul de la Cluj care nu s-a pronunțat și am înțeles de la dânsul că nu se va pronunța sau a domnului Robu de la Timișoara care având o relație personală cu domnul Bușoi probabil va merge pe această variantă, ceilalți primari de mari orașe și primarii noștri, în general, majoritatea îl susțin pe Ludovic Orban pentru că știu ce înseamnă un lider”, a mai spus Bolojan.

Ilie Bolojan a mai precizat că speră ca șefia partidului să fie câștigată de „echipa Ludovic Orban în așa fel încât în PNL sa conteze foarte mult partea de meritocrație, de rezultate și să existe o posibilitate de relansare a partidului”.

Liberalii ar urma să își aleagă un nou președinte pe 17 iunie. 

Politica