vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarii și președinții de consilii județene, cooptați în echipa Ministerului Sănătății pentru spitalele regionale

Primarii și președinții de consilii județene din zonele în care se vor construi spitale regionale vor fi cooptați în echipa Ministerului Sănătății înființată în acest scop, a declarat ministrul Florian Bodog, vineri, la Craiova.

Ministrul a afirmat că spitalul regional din Craiova este în stadiul cel mai avansat în ceea ce privește documentația, autoritățile din Cluj și Iași întâmpinând unele probleme.

Spitalul regional din Craiova este cel mai înaintat în ceea ce privește actele, Hotărârea de Guvern este dată și aveți chiar și certificatul de urbanism. Celelalte două spitale, respectiv Cluj și Iași sunt în fază de elaborare a Hotărârii de Guvern, încă mai așteptăm documente de la Cluj pentru că dânșii au avut o problemă la hotărârea de consiliu local pe care au corectat-o și mai au nevoie de niște documente de sprijin. Și la Iași au fost niște probleme privind localizarea, însă s-a rezolvat și suntem în linie dreaptă pentru a finaliza hotărârile de Guvern”, a spus ministrul Sănătății.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a adăugat că din echipa ministerului care lucrează la proiectele spitalelor regionale vor face parte și reprezentanții administrațiilor locale și județene.

Vom lucra în strânsă legătură cu președintele Consiliului Județean și cu primarul Craiovei pentru că avem nevoie ca în momentul în care vom demara lucrările acestea să meargă în paralele cu utilitățile și cu absolut toate lucrurile pe care Primăria, Consiliul Județean le poate pune la dispoziție. Vom coopta în unitatea de management a Ministerului Sănătății pentru spitale regionale primarul, președintele consiliului județean, respectiv reprezentanții acestora pentru a lucra în strânsă legătură cu proiectanții și cu executanții pentru spitalele regionale”, a precizat Florian Bodog.

Ministrul Sănătății s-a aflat, vineri, la Craiova, împreună cu ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, unde a avut o discuție cu reprezentanții administrației locale și județene pe tema spitalului regional și a efectuat o vizită la șantierul de la noua clădire a Spitalului Filantropia.

Am răspuns invitaţiei doamnei ministru pentru a vedea această investiţie care urmează să fie dată în folosinţă după ce vor fi finalizate lucrările şi după ce vor fi obţinute toate avizele. În acelaşi timp am vizitat o secţie de copii cum nu am văzut nici în străinătate, deşi am văzut foarte multe spitale atât în ţară cât şi în străinătate. O secţie pentru care autorităţile locale merită felicitările noastre şi merită tot respectul pentru că este un model pentru cum trebuie să arate un spital de copii”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

„Aş vrea să îi mulţumesc domnului ministru pentru vizita pe care a efectuat-o astăzi la Craiova. Sunt două motive mari – să vadă cel mai mare spital municipal construit după Revoluţie în România – spitalul de la Craiova are o suprafaţă de peste 10000 mp unde vom muta corpurile de clădire de la Spitalul Filantropia – unul dintre corpuri a fost revendicat şi l-am pierdut în instanţă iar celelalte erau aproape imposibil de renovat pentru că ne-am dat că nici ferestrele nu pot fi schimbate pentru că întreaga clădire s-ar prăbuşi . Era absolută nevoie de un spital municipal nou pe care suntem aproape gata să-l inaugurăm. Cel de-al doilea motiv este Spitalul Regional – de aici vom merge la domnul preşedintele Consiliului Judeţean Dolj unde ne vom uita împreună cu echipa pe toate planşele ca să ne asigurăm că suntem în linie dreaptă şi tot ce am făcut până acum este foarte bine. Toate unităţile spitaliceşti avut în subordine le-am renovat şi se prezintă în condiţii foarte bune, aşa cum spune domnul ministru secţia de copii de la Boli Infecţioase este cea mai frumoasă din toată ţara ”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Politica