vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicele Cosman, primar interimar al Craiovei până la alegeri

Consilierii locali au luat act, într-o ședință de îndată, care a avut loc marți, de demisia primarului interimar Mihail Genoiu din funcția de consilier local. În locul său, cu atribuțiile de primar interimar, a rămas viceprimarul Adrian Cosman. Acesta va îndeplini această funcție de interimat până la alegerea unui nou primar.

Eu vreau să îi mulțumesc colegului meu Mihail Genoiu și să îi transmit că îl aștept din data de 12 iunie, din nou, la Primăria Craiova, pentru a ne continua activitatea începută împreună. De asemenea, vreau să le mulțumesc și colegilor din Consiliul Local pentru votul de încredere acordat, iar craiovenii pot sta liniștiți pentru că știu ce proiecte sunt și ce este de făcut în continuare”, a declarat Adrian Cosman pentru Jurnalul Olteniei.

Vor fi mai multe lucruri care se vor întâmpla în perioada următoare”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a explicat că, în perioada următoare, va continua implicarea în proiectele municipalității, cum ar fi Water Park-ul sau Spitalul Municipal.

Vor fi mai multe lucruri care se vor întâmpla în perioada următoare”, a explicat Cosman.

Acesta a fost desemnat primar interimar cu 20 de voturi pentru și patru împotrivă.

Potrivit prevederilor art.72 alin.1 din Legea nr.215/2001, republicată, privind administraţia publică locală, în caz de vacanţă a funcţiei de primar, atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept, până la alegerea unui nou primar, de către unul din viceprimari, desemnat de consiliul local, cu votul secret al majorităţii consilierilor în funcţie, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei şi care va primi o indemnizatie lunară unică, egală cu cea a funcţiei de primar, pe perioada exercitării funcţiei”, se arată în textul hotărârii aprobate marți de consilierii locali.

Alegerile pentru un nou primar în municipiul Craiova, după vacantarea locului de către Lia Olguța Vasilescu, actual ministru al Muncii, vor avea loc în data de 11 iunie. Campania electorală va debuta în data de 27 mai.

Politica