marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nu-i lăsa să fure! Votează!

Luni a fost ultima zi de depunere a dosarelor de candidatură pentru alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017. Opt pretendenți la funcția de primar al Craiovei s-au înscris în competiția electorală până luni după-amiază. Aceștia sunt: din partea PSD – Mihail Genoiu, până ieri viceprimar al orașului și primar interimar; din partea PNL – Mario Ovidiu Oprea, senator; din partea ALDE – Anișoara Stănculescu, director al Cancelariei Prefectului; din partea USR – Adrian Prisnel, deputat; din partea PMP – Dumitru Călina, inginer; din partea PNR – Sorin Preda Nica.

Pentru funcția de primar al municipiului Craiova candidează și decanul Baroului Dolj. Avocatul Lucian Săuleanu și-a depus, sâmbătă, dosarul de candidatură la Biroul Electoral de Circumscripție, dosarul său fiind acceptat. Săuleanu candidează la alegerile din 11 iunie ca independent.

Ca independent candidează și Emil Iulian Mladin, dar afirmă că este susținut de PNŢCD şi Uniunea Populară Social Creştină (UPSC).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Campania electorală va începe în data de 27 mai și se va desfășura până în preziua alegerilor, 10 iunie.

Conform datelor de până acum deținute de Autoritatea Electorală Permanentă, craiovenii care ar trebui să iasă la vot în data de 11 iunie 2017, pentru alegerea primarului, sunt în număr de 256.233. Dintre aceștia 118.803sunt bărbați, iar 137.430 sunt femei, însă pe parcurs, până la ziua votului, pot interveni schimbări ale cifrelor, cum ar fi în caz de deces sau în caz de împlinire a vârstei pentru a vota.

 

Politica