Actualitate, Oltenia, Vâlcea

Aproape 8.000 de vâlceni sunt șomeri

Județul Vâlcea are, conform ultimei statistici transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), aproape 8.000 de șomeri, din care aproximativ 2.000 primesc indemnizații de la stat. Cei mai mulți șomeri din județ provin din mediul rural.
“La sfârşitul lunii aprilie, rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Vâlcea a fost de 4,65%. Totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii aprilie 2017 a fost de 7.701 persoane. Din totalul șomerilor înregistrați, un număr de 3.589 erau femei.
La sfârșitul lunii aprilie 2017, din totalul şomerilor înregistraţi, 2.539 persoane au fost indemnizate şi 5.162 neindemnizate.
Pe medii de rezidenţă, în judeţul Vâlcea, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii aprilie 2017 se prezintă astfel: 2.735 persoane provin din mediul urban şi 4.966 persoane provin din mediul rural.
Referitor la structura şomajului pe grupe de vârstă, cel mai mare număr de şomeri s-a înregistrat în categoria de vârstă 40-49 ani, respectiv 2.577 persoane.
În funcţie de nivelul de instruire, oferta de forţă de muncă se prezintă astfel: ponderea cea mai mare în numărul total de şomeri înregistraţi o au persoanele fără studii, persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional (65,5%); persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 30,0% din totalul şomerilor înregistraţi; persoanele cu nivel de instruire universitar reprezintă 4,5% din numărul total de şomeri înregistraţi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AJOFM Vâlcea.
Pe de altă parte, 417 persoane din rândul șomerilor înregistrați s-au încadrat în muncă în luna aprilie.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE