vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locatarii a 28 de blocuri din Craiova au trimis actele pentru reabilitarea termică

Locatarii din 28 de blocuri din municipiul Craiova și-au arătat, până acum, disponibilitatea pentru ca blocurile în care locuiesc să fie reabilitate termic, procedând și la realizarea actelor și la trimiterea lor către Primăria Craiova.

Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că, până în momentul de față, 28 de blocuri au transmis, către primărie, actele necesare pentru accesarea proiectelor pe fonduri europene pentru reabilitarea termică.

Sunt 28 de blocuri care au trimis tabelele semnate de locatari și hotărârile asociațiilor de locatari, pentru reabilitarea termică a blocurilor. Acestea se află în zonele Nicolae Titulescu, Calea Severinului, Calea București, SUCPI și Lăpuș. Mai așteptăm și de la alte asociații, însă acestea 28 au fost cuplate. Sunt primele care și-au arătat dorința și au și depus documentele. Este un drum foarte mare de circulație de la cap la coadă, ceea ce ne-am dorit foarte, foarte mult, și anume să schimbăm fața blocurilor de pe aceste bulevarde”, a explicat primarul interimar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a menționat că în momentul de față se lucrează la caietele de sarcini pentru Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

Vom face un caiet de sarcini în care vom prinde, la DALI, și eventuale modificări care apar odată cu ghidurile. Noi demarăm DALI-urile, ghidurile nu sunt apărute pentru că mergem pe cele vechi, de astă-toamnă, dar prindem în caietul de sarcini faptul că, dacă apar ceva modificări, să le putem adăuga. În general, nu sunt mari modificări”, a spus Genoiu.

Separarea pe verticală, inclusă în proiectele europene

Important de menționat este că aceste proiecte noi de reabilitare termică vor avea inclusă și separarea pe verticală a contorizărilor la Termo.

Fiecare apartament va avea contor cu apa caldă și cu căldura pe care trebuie să o plătească, ceea ce își dorește fiecare cetățean, și anume să nu mai depindă de asociație”, a mai spus primarul interimar.

Municipalitatea a avut discuții, la finele lunii februarie, cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiu, pentru a-i informa despre proiectele europene ce vizează creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe.

În prezentările care au avut loc în cadrul Primăriei Municipiului Craiova, sumele pe care trebuie să le plătească proprietarii din blocurile reabilitate în Craiova au fost prezentate orientativ, calculate ca o medie, raportate la suprafaţa utilă reabilitată a blocurilor. La momentul prezent, sumele de plată ce revin fiecărui proprietar de apartament sunt în curs de elaborare.

Plata acestor sume se va face prin Serviciul de Taxe şi Impozite, pe o durată de 10 ani. Cota plătită de fiecare locatar va fi în sumă fixă, nepurtătoare de dobândă.

Politica