vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Lupul din Parcul „Romanescu” era, de fapt, un câine obișnuit

Lupul găsit marți hoinărind prin Parcul „Nicolae Romanescu” nu era, de fapt, un lup.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au emis un comunicat de presă prin care au transmis că lupul era, de fapt, un câine cu proprietar, care chiar s-a prezentat în cursul zilei de astăzi să îl revendice.

„Astăzi, poliţiştii Secţiei 2 au fost contactaţi de reprezentaţii RADPFL care i-au informat că la grădina Zoo s-a prezentat o femeie de 21 de ani, din Craiova care susţine că animalul depistat în cursul zilei de ieri în Parcul „N. Romanescu” este, de fapt, un câine care îi aparţine, totodată solicitând restituirea animalului”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia a făcut dovada deținerii animalului, un câine lup cehoslovac, care era microcipat și luat în evidențe.

„Craioveanca a prezentat carnetul de sănătate al câinelui şi documentul de identificare emis de un Cabinet Veterinar din Craiova, acesta făcând parte dintr-o rasă care nu este agresivă, un câine lup cehoslovac, în vârstă de 1 an şi jumătate, şi care de asemenea avea implantat cip, fiind înregistrat şi luat în evidențe. Din declaraţiile femeii reiese că animalul a fugit dintr-o curte din satul Secui şi s-a deplasat în zona Parcului „N. Romanescu”, fiind familiarizat cu locaţia respectivă întrucât pe parcursul unei perioade de aproximativ 9 luni a fost dresat aici. Câinele a fost luat din parc de către proprietari”, au mai transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Politica