vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Razie a polițiștilor doljeni, aproximativ 300 de sancţiuni aplicate

Peste 230 polițiști au participat, în cursul zilei de ieri și azi noapte, la o razie de amploare în județul Dolj prin care s-a urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere

Polițiștii doljeni au fost prezenți în locurile cunoscute cu risc criminogen pentru descurajarea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc.

Efectivele de ordine publică au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică, iar polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, precum şi depistarea şi sancţionarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prezenți la razie au fost și polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice care au avut misiunea de a desfășura activități de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale și a altor infracțiuni specifice de natură economico-financiară.

Pe linia prevenirii infracţiunilor comise cu  violenţă, îndeosebi în zonele frecventate de tineri (discoteci, baruri, night club-uri etc.) precum şi monitorizarea stărilor conflictuale au acționat polițiștii de investigații criminale, iar împreună cu efectivele de ordine publică au acționat în vederea prevenirii şi combaterii infracţionalităţii stradale și a faptelor de cerşetorie în scopul asigurării unui climat de siguranţă a cetăţenilor.

În județul Dolj au instiuite 45 filtre rutiere în care au fost verificate peste 1000 de autovehicule.

Oamenii legii au efectuat verificări și controale în 80 de baruri, astfel fiind legitimate peste 1400 persoane, iar dintre acestea peste 180 au fost controlate sumar de polițiști.

Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 12 fapte de natură penală, situații în care polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, 11 dintre acestea fiind vorba de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Polițiștii au aplicate 298 sancțiuni contravenționale de peste 117.000 lei, totodată fiind reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 16 permise de conducere, dintre acestea 13 fiind reținute pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

 De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și un set de plăcuţe de înmatriculare.

Exemple:

În cadrul activităților desfășurate, lucrători din cadrul Secţie 8 Poliţie Rurală Rast l-au depistat, pe D.N. 55 A – în comuna Rast, pe R.MARINAŞ, în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos, esenţă ”gârniţă”, fără a deţine documente de provenienţă. Persoana depistată a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 lei, iar cantitatea de 5,802 mc material lemnos a fost confiscată.

Polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală Coșoveni l-au depistat, în comuna Coșoveni, pe S.SORIN, din comuna Teasc, Dolj în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, material lemnos fără a deține documente de proveniență. Doljeanul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1000 lei, iar cantitatea de 0,500 mc material lemnos a fost confiscată.

În noaptea de 13/14.05.2017, ora 23:00, a fost depistat F.ADRIAN, 41 ani, din Craiova, administrator la o societate comercială, în timp ce deținea în vederea comercializării 16 pachete țigarete fără  a avea aplicate timbre fiscale și care nu a evidențiat în evidențele contabile suma de 500 lei, reprezentând produse alcoolice comercializate. În cauză a fost întocmit dosar penal, acesta fiind și sancționat contravențional cu suma de 20.000 lei.

În noaptea de 13/14.05.2017, a fost depistat S.GEORGE, 39 de ani, din Craiova, organizator evenimente la un bar din municipiul Craiova care nu a evidențiat în evidențele contabile suma de 5200 lei, reprezentând produse alcoolice comercializate. Craioveanul de 39 de ani a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei conform Legii 12/1990, iar suma neevidențiată în contabilitate a fost confiscată.

În urma unui control efectuat la un club de noapte a fost acționat butonul de panică, ocazie cu care la locația menționată s-au deplasat agenții de intervenție din cadrul unei societăți comerciale, constatându-se că doi dintre aceștia nu aveau asupra lor materialele necesare intervenției. Astfel, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 300 lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor Legii 333/2003 R.

De asemenea, în urma aceluiași control s-a constatat că reprezentanții societății nu au întocmit documentele justificative aferente sumelor de bani extrase din casieria societății, astfel că a fost luată măsura sancționării contravenționale a persoanei juridice cu amendă în valoare de 3.500 lei.

A fost depistat M.FLORIN, 23 de ani, din Calafat, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi cu o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. A refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

Polițiști din cadrul Formațiunii Rutiere Segarcea, Secției 13 Poliţie Rurală Segarcea şi Postului de Poliţie Drănic l-au depistat pe N.CRISTIAN, 34 de ani, din comuna Drănic, Dolj în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

În noaptea de 13/14.05.2017, ora 00:45, lucrători ai Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe N.M., de 16 ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Rovinari, din Craiova, fără a poseda permis de conducere. S-a întocmit dosar penal conform prevederilor legale.

 

 

Politica