miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţiştii doljeni donează sânge

În această dimineață peste 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj au donat sânge în cadrul unei activități organizate la Centrul Medical Județean Dolj

18426543_778139299021967_2108728273_oDonarea de sânge este un act de civilizație și respect față de semenii noștri care se confruntă cu probleme de sănătate și care au nevoie de ajutorul nostru, iar un astfel de gest este cu atât mai necesar cu cât Centrul de Transfuzii Dolj se confruntă cu un deficit al stocului ceea ce poate duce, din păcate, la situații tragice.
Astăzi am încercat să le arătăm tuturor faptul că, cu un minim de efort și bunăvoință din partea noastră, a polițiștilor,  putem salva vieți.
În doar câteva ore de la începerea activității, peste 50 de polițiști, femei și bărbați, s-au alăturat campaniei și donat sânge cu dorința de fi un sprijin comunității din care fac parte.
Pentru a dona sânge polițiștii doljeni au trebuit să îndeplinească câteva condiții stricte:
· Varsta: 18 – 60 ani, peste 50 de ani – sub directa responsabilitate a medicului;
· Greutate minimă: 55 kg – femei; 65 kg – bărbaţi;
· Perfectă stare de sanatate :
· Înainte de donare se poate consuma : apă, cafea, ceai, fructe, o felie de pâine cu gem/dulceaţă – opţional, suc natural de fructe sau legume;
18405491_778139362355294_1534060271_o· Să nu se prezinte la donare după o noapte nedormită sau din tura a treia;
De asemenea, polițiștilor le-au fost amintite și beneficiile donării de sânge:
· Salvezi o viaţă în 8 minute;
· Este un profund act umanitar faţă de semeni;
· La bărbati reduce riscul apariţiei hemocromatozei;
· Sistem imunitar mai puternic;
· Scade riscul unui eventual accident vascular cerebral;
· Stimulează organismul să producă celule sanguine noi.
Printre polițiștii prezenți astăzi să doneze sânge a fost și Șeful Poliției Municipiului Craiova, comisar șef de poliție Marius Tițoiu care a declarat că polițiștii craioveni sunt alături de semenii lor aflați în suferință și consideră gestul de dona sânge un gest absolut normal, firesc, iar exemplul polițiștilor ar trebui urmat de cât mai multe persoane.
Foarte curajoase au fost și mai multe polițiste din cadrul Serviciilor de Resurse Umane, Investigarea Fraudelor Economice și Compartimentul Control Intern, acestea fiind felicitate de către comanda inspectoratului.
Actiunea de donare de sange a fost sprijinita de seful Centrului Medical Judetean, comisar sef medic Dr. Popescu Sever, prin punerea la dispozitie a spatiului Centrului Medical Judetean Dolj si prin implicarea in aceste activitati a membrilor Centrului.

Politica