miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Descinderi la evazionişti

Polițiștii au descins, ieri dimineața, la mai multe locații din București, Olt și Vâlcea, la șase persoane cercetate pentru evaziune fiscală și care au produs un prejudiciu bugestului de stat estimat la un milion cinci sute de mii de lei. Astfel, încă de la ora 6:00 dimineața, oamenii legii specializați în investigarea criminalițății economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au mers la sediile, punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și acasă la persoanele bănuite de infracțiuni fiscale în domeniul leasing-auto. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în perioada anilor 2010 – 2011, persoanele în cauză nu ar fi evidenţiat în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate. Totodată, aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor comerciale operaţiuni fictive, care nu au existat în realitate.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente contabile în vederea probării faptelor cercetate.
Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Politica