vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Interesele pacienţilor trebuie să fie prioritare

Andra Popescu, vicepreşedinte ALDE Dolj: ”Susţinem iniţiativa ministerului Sănătăţii de a pune ordine acolo unde e haos administrativ”

ALDE a atras atenţia în nenumărate rânduri că haosul din unele unităţi spitaliceşti porneşte de la slaba calitate a mangerilor şi de la punerea pe primul plan a unor interese care nu sunt ale pacienţilor, nici măcar ale spitalelor respective.

Nu este normal ca mai multe spitale să nu fie dotate cu aparatură medicală de mare necesitate (tomografe, de exemplu) iar, în acelaşi timp, tehnologie medicală modernă şi ultramodernă de zeci de milioane de euro să nu fie pusă în serviciul sănătăţii oamenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este normal ca banii alocaţi de la buget să fie folosiţi aiurea sau să nu fie folosiţi când sunt atâtea urgenţe de rezolvat în spitale.

Cerem Ministrului sănătăţii să ducă până la capăt demersul de a face ”curăţenie” în spitale.

Opinia publică românească trebuie să ştie exact situaţia privind aparatura medicală care zace nefolosită şi mai cu seamă care sunt soluţiile pentru remedierea acestei situaţii.

Noi considerăm că nici un altfel de interes nu trebuie să stea înaintea intereselor pacienţilor. Spitalele nu sunt teritorii de vânătoare ale unor reţele de prăduitori. Ele trebuie repuse peste tot în ţară în slujba sănătăţii publice şi a pacienţilor.

 

Politica