miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ONG din Capitală, dat în judecată de Primăria Slatina, după ce a postat pe Facebook fotografii cu câini morţi, susţinând că sunt de la Adăpostul Sărăceşti

Municipalitatea slătineană a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că va acţiona în instanţă un ONG pentru protecţia animalelor, din Bucureşti, după ce organizaţia a postat pe pagina de Facebook mai multe fotografii cu câini morţi, susţinând că sunt la poarta Adăpostului Sărăceşti din Slatina.

Reprezentanţii municipalităţii au adăugat că resping cu fermitate și dezmint că fotografiile postate în data de 1 mai, pe o rețea de socializare, de către Organizaţia Non – Guvernamentală (ONG) Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București ar avea vreo legătură cu Primăria Slatina sau cu Adăpostul canin de la Sărăcești din subordinea Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Slatina. De asemenea, Primăria Slatina respinge categoric și acuzațiile ce însoțesc fotografiile mai-sus menționate.

„Considerăm pozele și acuzațiile drept o încercare de manipulare a populației, diriguitorii MDPD omițând că asemenea acuzații pot fi ușor verificate. Prin urmare, având în vedere că ONG-ul menționat nu a considerat să aducă dovezi mai substanțiale decât o serie de fotografii și acuzații care nu indică în niciun fel vreo legătură directă cu autoritățile locale, Primăria municipiului Slatina își rezervă dreptul de a acționa în judecată Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București după finalizarea anchetei dispusă deja de autoritățile competente. ONG-ul amintit va avea astfel ocazia să probeze în instanță că acuzațiile aduse autorităților locale din Slatina și postate pe pagina sa de FB sunt sau nu veridice”, se arată în comunicatul citat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria municipiului Slatina a reluat activitatea de capturare a câinilor maidanezi de pe străzile orașului din luna mai a anului trecut și, de atunci, acțiunea a continuat și va continua zilnic până la soluționarea situației. În acest sens a fost înființat un număr de telefon unde oricine poate suna pentru a sesiza situații referitoare la acest subiect: 0731.020.602.

Politica