vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânăra care și-a aruncat nou-născutul în hazna, arestată

Femeia din localitatea Laloşu, judeţul Vâlcea, care şi-a aruncat copilul nou-născut la WC-ul din curte, în a doua zi de Paști, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au anunțat că dispus, la data de 25 aprilie 2017 reţinerea inculpatei Bubuianu Felicia şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. O zi mai târziu, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatei un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.
“Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în ziua de 18.04.2017, inculpata Bubuianu Felicia, în timp ce se afla la locuinţa concubinului său, din comuna Laloşu, jud. Vâlcea, a născut un copil de sex feminin viu, căruia i-a suprimat cu intenţie viaţa imediat după naştere, aruncându-l în toaleta din curtea locuinţei, unde fetusul a fost identificat a doua zi de către lucrătorii de poliţie sesizaţi în legătură cu săvârşirea faptei.
Potrivit fişei de constatări preliminare întocmită de SJML Vâlcea s-a stabilit că moartea nou-născutului de sex feminin, viabil a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute prin obstrucţia mecanică a căilor respiratorii cu corpi străini”, arată procurorii care mai precizează cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
Femeia s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina la nici 24 de ore după ce născuse şi îşi aruncase pruncul la WC. Ea acuza dureri abdominale şi a ales să vină la unitatea medicală olteană dat fiind că între Laloşu şi Slatina sunt doar aproximativ 50 de kilometri. Medicii slătineni şi-au dat seama că femeia născuse şi au anunţat poliţiştii. Oamenii legii au descoperit, ulterior, fătul în WC-ul din curtea gospodăriei femeii din comuna Laloşu. S-a dispus efectuarea unei necropsii, care a stabilit că pruncul se născuse viu şi sănătos.

Politica