marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Fostul primar din Găneasa, în stare gravă la spital după ce a fost rănit de o explozie

Fostul primar al comunei Găneasa, Nicolae Preda, a ajuns la spital cu arsuri pe corp şi în zona feţei, în noaptea de joi spre vineri, după ce o butelie din locuinţa sa a explodat, în urma acumulărilor de gaze.

Nicolae Preda a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în jurul orei 1.10, medicii slătineni încercând fără succes să-l transfere la un spital de arşi din Capitală.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de 65 de ani, victimă a unei explozii. Este în Terapie Intensivă, internat prin Chirurgie Plastică, Compartiment Arşi. Nu s-a putut realiza transferul la niciun spital din Bucureşti, întrucât nu s-a obţinut acordul, aşa că pacientul rămâne tot la noi”, a explicat directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, deşi are arsuri doar pe 20% din suprafaţa corpului, Nicolae Preda se află în stare gravă, la Terapie Intensivă, pentru că majoritatea leziunilor le-a suferit în zona feţei.

„Majoritatea arsurilor sunt de gradul doi, dar fiind la nivelul feţei dă un grad mai mare de risc pentru pacient. Are arsuri pe circa 20% din suprafaţa corpului. Pentru vârsta sa şi având în vedere leziunile pe care le-a suferit, este în stare gravă”, a mai explicat medicul Pătru.

Politica