marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decesul antrenorului lotului naţional de tenis de masă în accidentul din judeţul Olt, cercetat de ITM

O anchetă în cazul tragicului accident de la Saru în care, pe lângă întreaga familie din Craiova, şi-a pierdut viaţa şi antrenorul lotului naţional de tenis de masă juniori III, a fost demarată de Inspecţia Muncii Olt, tehnicianul Mihai Bobocică mergând spre Câmpulung, pentru a participa la o competiţie de tenis.

Inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu, a explicat că Inspecţia Muncii cercetează dacă tragicul eveniment se încadrează la accident de muncă, având în vedere că antrenorul se îndrepta către Câmpulung Muscel, unde urma să participe la o competiţie de tenis de masă. „Cercetăm accidentul de la Saru, pentru că una dintre victime, antrenorul de tenis de masă, se pare că se îndrepta către o competiţie la Câmpulung. Dacă va fi încadrat la accident de traseu, atunci deschidem dosar şi cercetăm evenimentul. În aceste condiţii, familia primeşte anumite despăgubiri. Procesul de cercetare va fi transmis la Inspecţia Muncii, care-l va aviza, urmând ca noi să-i înmânăm familiei victimei un exemplar, în baza căruia va solicita de la Casa de Pensii despăgubirile acordate de lege”, a declarat inspectorul şef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.
Potrivit reprezentanţilor CJP Olt, în astfel de situaţii, pe lângă ajutorul de deces, se acordă, potrivit Legii nr.346/2002, despăgubiri în valoare de patru salarii medii brute pe economie, care se acordă în baza raportului întocmit de către Inspecţia Muncii. Salariul mediu este în jurul a 3.000 de lei.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, poliţiştii şi procurorii încearcă să stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între gradul de uzură al anvelopei TIR-ului şi faptul că aceasta a explodat.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu, a declarat că anchetatorii vor dispune efectuarea mai multor expertize tehnice. „Dosarul se află în cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cercetarea este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În prima fază, probabil că va fi dispusă efectuarea mai multor expertize tehnice”, a afirmat ea.
O familie din Craiova – o femeie, care se afla la volan, un bărbat şi cei doi copii – a murit, după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un grav accident, luni după-amiază, fiind lovit de un TIR, în judeţul Olt, pe DN 65 la Pădurea Sarului. La volanul celuilalt autoturism lovit de TIR se afla Mihai Bobocică, în vârstă de 63 de ani, din Craiova, antrenor al lotului de Juniori III al Federaţiei Române de Tenis de Masă. În maşină cu antrenorul de tenis se mai afla un pasager, un bărbat de aceeaşi vârstă, tot din Craiova. Din fericire, acesta a scăpat teafăr şi nevătămat.

Politica