joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aurel Popescu: „Se va stabili un perimetru de protecție a fiecărei opere în parte”

Consilierii locali al municipiului Târgu Jiu au aprobat, luni, într-o ședință, ca operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu să nu mai poată fi atinse de vizitatori, mai ales în contextul în care, în ultima perioadă, au avut loc mai multe incidente neplăcute.

Proiectul a stârnit mai multe reacții negative, inclusiv din partea anumitor consilieri locali, care s-au opus acestuia. El a trecut, însă, la vot, cu 12 voturi pentru şi 5 împotrivă. Prin acesta, se interzice contactul fizic al vizitatorilor cu operele și ar urma ca aceia care doresc să admire sculpturile lui Brâncuși să păstreze o distanţă de doi metri în cazul operelor din Parcul Central şi cinci metri faţă de Coloana fără sfârșit.

Mi-aș fi dorit să nu se ajungă aici”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul interimar al municipiului, Aurel Popescu, a făcut câteva precizări, marți, legate de acest proiect.

În proiectul de hotărâre se prevede interzicerea contactului fizic cu operele. Va fi inițiat un proiect ce va fi înaintat Ministerului Culturii. Acest document va fi supus avizării de către Comisia Națională a Monumentelor Istorice și se va stabili un perimetru de protecție a fiecărei opere în parte. La ultimul incident, Coloana fără sfârșit a fost scrijelită de o tânără care a folosit lamela de la fermoarul portofelului. Mi-aș fi dorit să nu se ajungă aici și nici să avem conflicte inutile despre vinovății. Cu siguranță voi analiza tot contextul și voi acționa in consecință. Vă asigur că nu sunt indiferent la astfel de probleme și voi susține cele mai bune soluții pentru a evita pe viitor astfel de situații”, a scris Aurel Popescu pe Facebook.

Reamintim că, în cursul lunii aprilie, Coloana fără sfârșit a fost supusă la două asemenea acte de vandalizare. În primă fază, o minoră, în vârstă de 12 ani, din Slatina, a scrijelit, pe primul modul al Coloanei fără sfârșit, mesajul „S+S=BFF”, cu un obiect ascuțit, chiar în timp ce în zonă se aflau polițiști locali, care însă nu au putut face nimic. La câteva zile distanță, o altă minoră, de 16 ani, a scrijelit, pe aceasta, prenumele său, cu un obiect ascuțit.

Politica