vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: Deputatul Ion Cupă a fost ales Vicepreşedinte Naţional al ALDE

Deputat Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: ”Sunt onorat să fac parte din echipa de conducere a adevăratului partid liberal din România

Congresul ALDE, desfăşurat la finele săptămânii trecute la Bucureşti a consolidat opţiunea fundamentală a partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu pentru un liberalism modern, adaptat realităţilor româneşti.

Alegerile pentru funcţiile de conducere în ALDE s-au făcut absolut democratic, delegaţii la Congres exercitându-şi votul în sistem electronic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Delegaţia ALDE Dolj a fost formată din 22 de persoane, lideri ai organizaţiilor de femei şi tineret şi aleşi locali.

Deputatul de Dolj, Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj a fost ales Vicepreşedinte Naţional al ALDE, cu votul a cca. 600 de delegaţi  din toată ţara.

Considerăm că această poziţie politică încărcată de responsabilitate va da un impuls şi mai mare organizaţiei noastre de a se dezvolta şi de a deveni cea mai importantă organizaţie liberală din judeţul Dolj.

În cadrul Congresului ALDE au fost adoptate patru rezoluţii:

Prima rezoluţie, „Ca să fim prin noi înşine, trebuie, în primul rând, să fim noi înşine„, susţine necesitatea ca românii „să depăşească complexul de naţiune mică” şi să elimine statutul perceput de periferie a Uniunii Europene.

A doua rezoluţie, „Pentru o cultură politică a libertăţii”,  precizează că principalul obiectiv politic al ALDE este crearea unui sistem instituţional centrat asupra drepturilor individuale, precum şi dezvoltarea unei comunităţi politice naţionale pe baza principiilor libertăţilor civice, politice şi economice, precum şi pe cele ale justiţiei şi solidarităţii sociale.

Pentru noi, „sarcina politică cea mai urgentă este restaurarea constituţionalismului liberal şi organizarea puterilor prin dispunerea lor în echilibru în jurul Parlamentului, ca izvor unic de drept şi autoritate supremă de control. Parlamentul rămâne singurul garant al calităţii drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti şi ultima redută a democraţiei”.

A treia rezoluţie, „Legea în slujba cetăţeanului, nu contra lui”, precizează că accesul cetăţeanului la cunoaşterea legii a devenit, în ultimii ani, dificilă, astfel că ALDE îşi asumă realizarea următoarelor obiective: declanşarea unui proces de sistematizare şi simplificare legislativă; republicarea unor acte normative pentru a se evita conflictul de legi; declanşarea unui proces de codificare a unor prevederi care se află în momentul de faţă dispuse în numeroase legi şi HG; realizarea prin intermediul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a unui portal legislativ gratuit care să dea posibilitatea cetăţenilor să cunoască legile.

A patra rezoluţie „Noua generaţie de întreprinzători români trebuie să se simtă la ea acasă în România„, promovează un set de priorităţi economice pentru susţinerea întreprinzătorilor români. Printre acestea se numără alocarea, până în 2020, a 6% din PIB (în medie) pentru investiţii, elaborarea de urgenţă a Planurilor de Urbanism General ale localităţilor ţării, inventarierea activelor statului care pot fi reintroduse în circuitul economic, măsuri de organizare eficientă a pieţelor agricole, aplicarea Strategiei naţionale de irigaţii, introducerea, în domeniul bugetar, a costurilor de referinţă, încurajarea cercetării aplicative, un program naţional pentru societatea digitală .

Apreciem că Congresul ALDE a fost un succes şi că el va marca o nouă etapă de dezvoltare în istoria partidului nostru.

 

Politica