joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Barbu, director ANIF: „Costul energiei electrice pentru irigaţii, suportat de Agenţie”

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), slătineanul Florin Barbu, a susţinut şi explicat o serie de modificări aduse Legii îmbunătățirilor funciare, miercuri, în şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaţilor. În urma acestor modificări, costul energiei electrice pentru irigaţii va fi suportat de Agenţie, iar numărul angajaţilor din filiale creşte la peste 3.000

Discuţiile din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice au fost prezidate de vicepreşedintele Alexandru Stănescu, deputat de Olt, un alt parlamentar oltean fiind prezent la discuţii, deputatul Dan Ciocan, secretar al acestei comisii.

Florin Barbu le-a explicat aleşilor amendamentele propuse prin Proiectul de Lege 173/2017 pentru modificarea și completarea Legii îmbunătățirilor funciare 138/2004, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare, precum și pentru completarea art. 10 din Legea 98/2016 privind achizițiile publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai importantă modificare, potrivit directorului ANIF, este reprezentată de amendamentele aduse articolului 66, aliniatele (2) și (3) ce vor avea următorul cuprins: „(2) Cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigații la stațiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare unde s-au încheiat contracte multianuale/sezoniere, respectiv costul apei și costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigații, se suportă din bugetul Agenției, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație. (3) Organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și/sau federațiile de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații, au obligația de a utiliza apa pentru irigații furnizată de către Agenție, conform contractelor încheiate și a comenzilor de livrare a apei pentru irigații”.

În plus, numărul maxim de posturi al Agenţiei şi filialelor teritoriale va crește de la 2.495 la 3.026 pentru asigurarea funcționării stațiilor de irigații aflate în Planul Național de Irigații. „Modificarea și completarea Legii îmbunătățirilor funciare 138/2004 face parte din programul de guvernare al PSD. Măsurile vor avea un impact pozitiv atât asupra bugetului ANIF, cât şi asupra bugetului consolidat al statului pentru că, angajarea de personal în Agenţie şi filiale va duce la eliminarea unor contracte externalizate, economia ajungând la şase milioane lei pe an”, a declarat directorul ANIF, Florin Barbu.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate în cadrul Comisiei, iar raportul său urmează să ajungă în plen pentru a fi votat, Camera Deputaților fiind cameră decizională.

Politica