Actualitate, Olt

1,4 milioane lei pentru instalarea unui sistem de irigaţii la Clubul Nautic „Plaja Olt”

Municipalitatea slătineană a alocat 1.400.000 lei pentru montarea unui sistem de irigaţii la Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt”, sistemul nefiind prevăzut în proiectul iniţial, fapt ce a dus la uscarea plantelor şi a ierbii, în sezonul cald.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că trebuie corectată eroarea din proiectul iniţial pentru ca slătinenii să poată să se bucure şi de verdeaţă. „La Clubul Nautic vrem să instalăm un sistem de irigaţii pentru că este păcat de ceea ce este acolo. Era vegetaţie frumoasă, dar s-a uscat. Nu ştiu proiectul iniţial şi de ce nu a fost prevăzut acolo acest sistem de irigaţii. Noi am văzut că nu e cum trebuie şi am considerat că e nevoie de această investiţie în valoare de 1.400.000 lei”, a declarat Moţ.

Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” Slatina este o investiţie realizată cu fonduri europene şi locale, valoarea totală a investiţiei fiind de 34 milioane lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Practic, prin acest proiect, municipalitatea slătineană a creat o infrastructură de agrement turistică la standarde europene.

Proiectul a presupus amenajarea unor facilităţi rare în zonă, precum: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cu nouă culoare de câte 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, beach – volei, tribune, spaţii corespunzător amenajate pentru fitness şi SPA, 150 locuri de parcare, la care se adaugă: teren de minifotbal multifuncţional (fotbal, baschet, volei, handbal), tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare. Clubul Nautic se întinde pe aproape şapte hectare de teren pe malul Oltului, la care se adaugă alte circa 15 hectare luciu de apă.

Previous ArticleNext Article
Comentarii
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE