vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliția Locală Craiova, măsuri de ordine în perioada Sărbătorilor Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, precum și cu ocazia desfășurării slujbelor religioase la lăcașurile de cult, prilejuite de sărbătorirea Învierii Domnului Iisus Hristos, Poliția Locală a Municipiului Craiova va acționa pe raza municipiului cu un dispozitiv de 120 polițiști locali, cu atribuții în menținerea ordinii publice și în domeniul circulație pe drumurile publice.

Scopul polițiștilor locali îl reprezintă asigurarea climatului de ordine și siguranta publică în zona lăcașelor de cult unde se desfașoara ceremoniilor religioase, precum și luarea măsurilor necesare privind fluidizarea/restricționarea circulației rutiere și pietonale, pentru desfașurarea în siguranță a acestora.

Polițiștii locali vor avea în vedere prevenirea de fapte antisociale, în incinta și zona aferentă, la 12 biserici situate pe raza Municipiului Craiova, precum și în incinta cimitirelor ”Ungureni” și ”Sineasca” și zona imediat apropriată a acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, patrule de ordine publică vor acționa și pe zonele de competență, potrivit Planului de Ordine și Siguranță Publică.

De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere vor acționa pentru restricționarea/fluidizarea circulatiei auto și pietonale și în sistem integrat / echipaje mixte cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroului Poliției Rutiere Craiova.

Poliția Locală a Municipiului Craiova roagă cetățenii care vor participa la slujbele religioase să manifeste calm și înțelegere și să anunțe cea mai apropiată patrulă de polițiști locali dacă observă persoane ce nu respectă regulile de conviețuire socială sau să apeleze dispeceratul instituției la telefon 0251/984.

Politica