vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevă a CN „Ion Minulescu” Slatina, bronz la Olimpiada Europeană de Matematică

Eleva Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Ramona Deaconu, a obţinut medalia de bronz la a VI-a ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, desfăşurată la Zurich, celelalte trei componente ale lotului reuşind  să obţină medalii de argint.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educaţiei, medaliile de argint au fost obţinute de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XII-a) şi Lenca Iarina Cuturela (clasa a X-a), ambele eleve la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Alexandra Timofte (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Medalia de bronz i-a revenit Ramonei Deaconu (Colegiul Naţional ,,Ion Minulescu” din Slatina).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ioana Alexandra Teodorescu şi Lenca Iarina Cuturela s-au remarcat şi în concursul de anul trecut, unde au cucerit, de asemenea, medaliile de argint. Lotul României a fost condus de profesorii Mihail Bălună (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti) şi Hajnalka Csapό (Colegiul Naţional ,,Marton Aron” din Miercurea Ciuc).

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este o competiţie internaţională similară ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise, susţinute în două zile consecutive).

„Conform regulamentului, o echipă este compusă din 4 eleve. EGMO este, în acelaşi timp, singura olimpiadă internaţională în ştiinţe care se adresează exclusiv elevelor de liceu, a căror pasiune pentru matematică trece dincolo de programa şcolară clasică”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Anul acesta, competiţia s-a desfăşurat la Zurich, în perioada 6-12 aprilie şi au participat peste 160 de concurente din 43 de ţări. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014), Belarus (2015) şi România (2016).

 

 

Politica