sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O repriză secundă de coșmar… pentru Pandurii

Formația gorjeană a pierdut întâlnirea de vineri, de pe stadionul Municipal din Drobeta-Turnu Severin, cu ACS Poli Timișoara, ce a contat pentru etapa a cincea a play-out-ului Ligii I. Aflată în lupta pentru retrogradare, Pandurii avea mare nevoie de punctele din meciul cu formația bănățeană, dar în urma unei reprize secunde foarte proaste pentru echipa olteană, victoria a ajuns la Timișoara. Gorjenii au condus pe tabelă până la pauză, grație golului marcat de Hlistei în minutul 25. Oaspeții ar fi putut egala la scurt timp după ce au încasat golul, dar Drăghici (30) a ratat o lovitură de la 11 metri, acordată într-o manieră care l-a nemulțumit pe antrenorul pandurilor, Flavius Stoican.

Deși lucrurile arătau bine pentru echipa lui Stoican la finalul primei reprize, după revenriea de la cabine totul s-a năruit în tabăra pandură. Gazdele au rămas rapid în zece oameni după eliminarea lui Nwabueze (47), iar timișorenii s-au descătușat pe finalul meciului reușind să înscrie de trei ori prin Pedro Henrique (70), Cristian Bărbuț (72) și Gabriel Cânu (86). Mai mult, la scorul de 2-1 pentru Poli Timișoara, Pandurii a mai pierdut doi oameni de pe teren, ajungând să evolueze în nouă jucători. Făcându-și debutul la echipa gorjeană în minutul 62, Sîrghi s-a accidentat la umăr cu un sfert de oră înainte de încheierea meciului și a fost nevoit să părăsească terenul cu salvarea, în situația în care Flavius Stoican efectuase deja toate schimbările pentru Pandurii. Apoi în minutul 84 Cornel Ene a văzut și el cartonașul roșu, fiind eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător,iar gorjenii au rămas în opt jucători, din acest minut. Gorjenii au pierdut astfel primul meci din play-out, revenind pe o poziție retrogradabilă.

„Am început meciul bine, am avut o prima repriză foarte bună, cu ocazii de gol, o circulaţie bună a balonului, chiar dacă în unele momente am avut doar posesie, fără progresie. Într-adevăr, după pauză am primit acel cartonaş roşu şi cred eu că apoi ne-am retras un pic, au venit şi acele greşeli personale şi totul s-a dus de râpă. Nu ştiu dacă am ceva să-i reproşez domnului Colţescu, cât am ceva să-i reproşez asistentului.În minutul 20 şi ceva, când a dat penalty, nu a fost penalty. A fost un fault în afara careului, l-a pus el în careu. Chiar el m-a întrebat după meci cu ce a influenţat rezultatul. Cum să dai penalty într-o situaţie din asta? Că eu azi aveam câteva milioane primă, 30 de milioane, şi puteam să pierd banii. Şi i-am pierdut, dar e adevărat că nu din cauza lui”, a declarat antrenorul pandurilor, Flavius Stoican.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pandurii a căzut pe locul șase după eșecul cu Timișoara și are parte de un meci greu în următoarea etapă, în deplasare la Gaz Metan Mediaș.

 

Pandurii Târgu Jiu — ACS Poli Timișoara 1-3 (1-0)
Stadion „Municipal” Drobeta-Turnu Severin
Au marcat: Cătălin Hlistei (25)/Pedro Henrique (70), Cristian Bărbuț (72), Gabriel Cânu (86).
Pandurii : Stanca – Samson, C. Ene, Fl. Ilie, Bușu – Cioinac, P. Păcurar – Hlistei (69 Hamed), Surugiu (62 Sîrghi), Firtulescu – Negruț (51 Negoiță)
Antrenor: Flavius Stoican.
ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Scutaru, Cânu, Novac (56 Henrique) – Soljic, Artean – Bărbuț, Popovici, Mailat – Drăghici (34 Neagu, 86 Bîrnoi)
Antrenor: Ionuț Popa.
Cartonașe roșii: Samson Nwabueze (Pandurii, 47), Cornel Ene (Pandurii, 84).
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin), Dragoș Mihai Iliescu (Craiova); arbitru de rezervă: Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) — CCA, Dan Potocianu (CSM Reșița) — LPF

 

REZULTATE ETAPA A V-A

Vineri, 7 aprilie

Pandurii Târgu Jiu – Poli Timișoara  1-3

Sâmbătă, 8 aprilie

FC Voluntari – ASA Târgu Mureș    2-1

Poli Iași – FC Botoșani   2-1

Luni, 10 aprilie

Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaș     ora 18.00

 

CLASAMENT PLAY-OUT

  1. Poli Iași 5      4        1        0        8-2    28
  2. Gaz Metan Mediaș 4 1        2        1        4-4    25
  3. FC Botoșani 5       2        1        2        7-4    23
  4. FC Voluntari 5       1        2        2        5-8    20
  5. Poli Timișoara 5       3        1        1        6-3    17
  6. Pandurii Tg. Jiu 5       1        3        1        3-4    16
  7. Concordia 4       0        1        3        2-6    14
  8. ASA Târgu Mureș 5 1        1        3        3-7    10

Politica