marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premiul I la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, din judeţul Suceava, a ajuns în judeţul Olt

Georgiana Adriana Năstasie, elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Balş, a reuşit să obţină unul dintre cele zece premii întâi acordare la Festivalul Național al Ouălor Încondeiate, desfăşurat la Ciocăneşti, în judeţul Suceava.

La cea de a XIV-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti au participat 62 de copii din județele Suceava, Tulcea, Brăila, Brașov, Cluj şi Olt.

Județul Olt a fost reprezentat de meșterii populari încondeietori de ouă Petre Ciobanu de la Călui și Daniela Voicu de la Balș, alături de ucenica lor Georgiana Adriana Năstasie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meșterii olteni și ucenica lor au mers la acest festival să reprezinte județul Olt sprijiniți ca de obicei de Consiliul Județean Olt prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt și de consultantul artistic Valeru Ciurea, cel care de ani buni se ocupă de meșteșugurile tradiționale, de meșterii populari dar și de obiceiurile și tradițiile din județul Olt. „Cei doi meșteri pregătesc, în fiecare an, noi generații de copii încondeietori de ouă, copii care îndrăgesc acest meșteșug pe care și meșterii lor l-au preluat de la cel care a fost cel mai cunoscut încondeietor de ouă de pe Valea Oltețului, Tudor Diaconeasa de la Oboga. După ce la câteva dintre edițiile precedente elevi ai celor doi meșteri au obținut rezultate remarcabile iată că și anul acesta, dintre cei 62 de copii de școli gimnaziale înscriși la concursul de încondeiat ouă, Năstasie Georgiana Adriana, elevă a Școlii Gimnaziale nr. 1 Balș și ucenică a Danielei Voicu, a obținut unul dintre cele zece locuri întâi acordate de un juriu de specialitate format din muzeografi de la Muzeul Ouălor Încondeiate Suceava, Muzeul de Etnografie Vatra Dornei și Muzeul Național al Satului «Dimitrie Gusti» din București”, a declarat Valeru Ciurea.

Politica