sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum ne putem găsi de lucru pe Internet?

Era Internetului ne-a adus o mulțime de facilități de care ne putem bucura, inclusiv și unele care ne și ajută să ne găsim un loc de muncă.

După ce am părăsit era ziarelor, cu părere de rău sau de bine, am început să reproducem aceleași sisteme de transmitere a informației pe rețeaua internațională – am creat pagini cu oferte, unde fiecare își poate promova un produs. Astfel au fost popularizate job boardurile, unde oricine poate plasa un aviz, care oferă detalii despre un loc de muncă.

Din acest tip de site-uri au derivat alte servicii online, cum ar fi agențiile de recrutare. Acestea nu-și fac ofertele publice. Agențiile se ocupă de filtrarea și selectarea meticuloasă a candidaților pentru un anumit post și un anumit angajator. Acestea vă vor putea oferi și consultanță la nivel de HR și vă vor putea îndruma și da sfaturi utile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum câțiva ani, însă, a devenit popular conceptul de agregator. A agrega, conform DEX-ului, înseamnă a alipi sau a uni. Agregatoarele de locuri de muncă se ocupă de colectare tuturor ofertelor disponibile în spațiul public al Internetului, astfel centralizând o bază de joburi disponibile tuturor. Astfel, orice utilizator nu mai este nevoit să viziteze un număr mare de site-uri de profil, pentru a găsi mai multe joburi convenabile.

Niște agregatoare care au priză la public în România și Europa sunt ro.jooble.org, monster.com și ro.indeed.com.

Piața forței de muncă este în perpetuă schimbare, atât la nivel tehnologic, cât și infrastructural. Profesiile pe care le caută candidații devin tot mai detalizate, fapt care inferă că site-urile ce prestează servicii în acest domeniu trebuie să-și ajusteze și ele infrastructura pentru a menține un nivel adecvat de competență pe piața de astăzi. La fel și noi trebuie să ne adaptăm acestor schimbări, în timp ce progresul tehnologic ni se adaptează nouă.

Spor!

Politica