vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viceprimarii Severinului se dau săraci și cocoșați de rate

 

Cornel Folescu și Daniel Cîrjan, viceprimarii Severinului sunt datori vânduți la bănci, n-au niciun ban pus deoparte, n-au bijuterii, tablouri de valoare, nici acțiuni la firme și nici mașini „bengoase” sau „de fițe”. Pe scurt par oameni săraci lipiți pământului, cocoșați de ratele la bănci. Cel mai cocoșat dintre cei doi pare să fie Folescu Cornel care are de achitat un credit de 88.954 lei la Raiffeisen Bank scadent în anul 2021 și contractat în anul 2016, coincidență sau nu, chiar când a ajuns viceprimar. Este clar că în aceste condiții omul are mare nevoie de bani acum. Aici apare însă ceva paradoxal. Înainte de a fi viceprimar Cornel Folescu a lucrat la Secția Drumuri Naționale din Drobeta Turnu Severin ca șef de secție adică director și a avut un salariu aproape dublu cât îl are ca viceprimar. El cu mânuța lui scrie în declarația de avere că pe vremea când era ,,șef de secție” a încasat un venit salarial anual de 62.656 de lei. Oare, de ce s-a dat de ceasul morții Cornel Folescu să ajungă viceprimar al Severinului, căci aici salariul este de circa 3.300 de lei lunar, mult mai mic, aproape la jumătate mai mic, față de cât îl avea ca ,,șef de secție” la Drumuri Naționale?

Cei doi viceprimari ai municipiului Drobeta Turnu Severin care au format în Consiliul Local o frăție PSD-PNL a ciolanului pentru a ajunge în aceste funcții, liberalul Daniel Cîrjan și pesedistul Cornel Folescu nu sunt numai oportuniști, ci mai au și altceva în comun. Ambii se dau săraci lipiți pământului și datori vânduți la bănci. Neavând niciun ban pus departe, nici în casă nici în bănci, după cum reiese din declarațiile lor de avere, probabil că trăiesc de azi pe mâine, împovărați de rate, facturi și alte cheltuieli lunare. Acum este limpede de ce s-au luptat ei și în interiorul partidelor ca să ajungă viceprimari. Aveau nevoie și ei de o leafă, de un loc de muncă

Cîrjan, fără casă și dator vândut la bancă

Policlinica Buna Vestire Craiova

Viceprimarul Daniel Cîrjan nu are în proprietate niciun apartament sau casă, cel mai probabil locuiește la părinți sau la socri. Din declarația de avere reiese că nu deține niciun fel de teren, nici arabil, nici intravilan, nici forestier. Nu are niciun depozit bancar, niciun tablou de valoare, niciun fel de bijuterii. Nu deține acțiuni la vreo societate. Are în schimb un autoturism Peugeot 508 cumpărat în anul 2011, dar și o datorie de 15.000 euro la BRD. Creditul este scadent în anul 2017 și contractat în anul 2007. De aproape 10 ani de zile s-a cocoșat cu plătitul ratelor.

Folescu se dă și mai cocoșat de rate

La fel ca fârtatul său Cîrjan și celălalt viceprimar al Severinului, pesedistul Cornel Folescu este, teoretic, sărac lipit pământului și cocoșat de datoriile la bănci. Folescu pare mai cocoșat decât Cîrjan în privința ratelor la bănci. Concret, viceprimarul Folescu are contractat în anul 2016 un credit de 88.954 lei la Raiffeisen Bank scadent în anul 2021. Nici Folescu nu are mașină ,,bengoasă” sau ,,de fițe,, ci un Citroen vechi cumpărat în anul 2001. El are totuși o locuință. Este vorba de un apartament în Drobeta Turnu Severin cumpărat în anul 1991 în care deține ½ cotă de proprietate. El susține că nu este acționar la nicio societate de stat sau cu capital privat după cum menționează în declarația de interese. La fel ca și Cîrjan și viceprimarul Folescu scrie negru pe alb că nu deține tablouri de valoare, bijuterii și nici vreun ban pus deoparte în vreo bancă sau la alte locuri. Cum ar fi la „saltea”. E foarte, foarte interesant un amănunt pe finalul declarație sale de avere. Se știe în județ că înainte de a fi viceprimar Cornel Folescu a lucrat la Secția Drumuri Naționale din Drobeta Turnu Severin ca șef de secție adică director. Ei bine, el cu mânuța lui scrie în declarația de avere că pe vremea când era „șef de secție” a încasat un venit salarial anual de 62.656 de lei. Oare, de ce s-a dat de ceasul morții să ajungă viceprimar, căci aici la Primăria Severin salariul e de circa 3.300 de lei lunar, mult mai mic, aproape la jumătate mai mic față de cât îl avea ca „șef de secție” la Drumuri Naționale? De ce a renunțat Cornel Folescu la un salariu de aproape 6.000 de lei lunar pentru unul de circa 3.300 de lei lunar. Pare incredibil, mai ales pentru un om cu datorii uriașe așa cum are el.

Politica