vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baschetbaliștii s-au îndepărtat de play-off

În urma înfrângerii suferite luni seara pe teren propriu cu BC Mureșul Târgu Mureș, SCM U Craiova mai are puține șanse să prindă locul opt care să o ducă în play-off și stă la mâna celorlalte rezultate.

Baschetbaliștii craioveni au fost întrecuți de formațai mureșeană cu scorul de 97-92, într-un meci în care din nou a doua parte a jocului a fost caracterizată de o evoluție slabă a jucătorilor din Bănie. După ce s-au aflat la conducerea partidei până la pauza mare, impunându-se în primele două sferturi cu 18-15 și 26-23, elevii lui Vuksanovic au cedat în a doua parte a întâlnirii, pierzând în sfertul trei cu 30-20 și în sfertul patru cu 29-28. În timpul meciului, echipa olteană a fost slăbită și de accidentarea lui Lee, care a suferit o entorsă și a evoluat doar 17 minute. Această înfrângere nu pică deloc bine pentru gruparea craioveană, care acum trebuie să aștepte rezultatul meciului dintre BC Mureș și Phoenix Galați, ce se va disputa vineri, cu speranța unei victorii a primei echipe. Totodată, Craiova este obligată să câștige ambele meciuri rămase din grupa a doua valorică (7-10), cu Dinamo București și Phoenix Galați pentru a mai spera la calificarea în play-off. “Am pierdut acest meci împotriva unei echipe care şi-a dat viaţa pe teren. Fluctuaţiile lor, mă refer la rezultate, lasă un semn de întrebare. Au pierdut acasă cu Dinamo, apoi au venit aici cu mare ambiţie. Noi am luptat, am condus mare parte din acest meci, însă au venit cu nişte aruncări de trei puncte peste mână, care s-au dovedit a fi fatale pentru noi. Nu ne rămâne decât să sperăm în jocul rezultatelor să ne calificăm în play-off.”, a declarat Cătălin Burlacu, jucătorul lui SCM U Craiova. În mecul contra BC Mureș, echipa craioveană a evoluat prin: Abrams (30 p.), Taylor (20 p.), Burlacu (19 p.), Bureau (12 p.), Lee, Popa, Şolopa (5 p.), Gavrilă (6 p.), Corneanu, Aktaş. În următoarea etapă, SCM U Craiova va juca în deplasare la Dinamo București, meciul fiind programat sâmbătă.

Marius Toma acuză Mureșul de jocuri de culise

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul tehnic al formației craiovene de baschet masculin are impresia că echipa din Târgu Mureș trage pentru o calificarea a Galațiului în pofida Craiovei, pentru că, în opinia sa, mereu în partidele cu formația din Bănie a luptat mai mult decât în cele cu gruparea de la Malul Dunării. Marius Toma a spus că dacă BC Mureș va pierde în următoarea etapă cu Phoenix Galați îi va contesta la Comisia de Etică. „Nu înţeleg atitudinea celor de la Mureş. Au jucat cu noi la mare luptă în ambele meciuri, iar în celelalte partide au avut un rezultat nescontat, vorbesc în cele împotriva contracandidatelor noastre. Cei de la Mureş, de departe sunt cea mai bună echipă din această grupă şi se pare că au o luptă personală cu Craiova. Se anunţă o etapă interesantă, Mureşul joacă vineri cu Galaţi, iar noi sâmbătă la Dinamo. Dacă ei pierd acasă cu Galaţiul, misiunea noastră s-a încheiat în acest sezon, pentru că nu îi mai putem prinde pe gălăţeni din urmă. Mureşul este mult peste Galaţi şi nu ar trebui să piardă, dar dacă se va întâmpla asta voi sesiza Comisia de Etică, pentru că mi se pare că vor pierde total nefiresc şi împotriva regulilor de fair-play”, a declarat Marius Toma. Despre înfrângerea de luni seara, oficialul craiovean a declarat: „Ne-am dorit victoria, dar pierzându-l pe Lee la faza ofensivă, nu a putut să înscrie deloc. Am pierdut acest meci pe final, după o decizie foarte   dubioasă de arbitraj. În unghi de 90 de grade, Markovic a făcut cel puţin patru paşi, la un minut s-a dat fault, două libere, l-am pierdut pe Bureau şi s-a închis meciul. Mergem mai departe, avem şansa noastră. Avem nevoie de două victorii în următoarele două partide”.

Politica