sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salariaţii SGA Dolj au colectat 50 mc de gunoi de pe râul Jiu

Administraţia Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, a marcat importanţa Zilei Mondiale a Apei printr-o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care apa o are în susţinerea vieţii şi dezvoltarea economico-socială a umanităţii.

În acest an, motto-ul sub care s-a celebrat Ziua Mondială a Apei, „Apa şi apa uzată”, a reprezentat un mesaj care a evidenţiat faptul că apa este un element indispensabil vieţii şi că în funcţie de calitatea ei depinde calitatea sănătăţii noastre şi respectiv a vieţii.

Cu această ocazie, Administraţia Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a desfăşurat o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre acestea s-a numărat şi acţiunea de salubrizare a râului Jiu, pârâului Prodila desăşurată luni, 27 martie 2017, de către salariaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj. Aceștia au colectat 50 de metri cubi de gunoi pe porţiunea igienizată, zona Podari aval Pod CF, până la confluenţa cu pârâul Prodila şi pr. Prodila până la intrarea în comuna Podari. Cea mai mare cantitate de gunoi a reprezentat-o cel menajer şi moloz rezultat din materiale de construcţii (gresie, faianţă etc.)

Deşeurile colectate au fost transportate şi depozitate la Depozitul de gunoi Eco Sud Mofleni. La această acţiune au fost implicate resurse umane şi materiale ale SGA Dolj: două formaţii de lucru, 2 autobasculante, un buldoexcavator, două autoutilitare, saci şi mănuşi.

Politica