joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a învins Belgia şi s-a calificat în semifinalele Campionatului European de U20

Echipa U20 a României a debutat cu victorie la ediţia 2017 a Rugby Europe Championship, 28-22 împotriva Belgiei, după un joc pe contre în care a contat desprinderea elevilor lui Eugen Apjok la mijlocul reprizei secunde, ceea ce a făcut imposibilă revenirea diavolilor negri din final. În semifinale, Stejăreii vor întâlni Portugalia.

Partida a început cu România masându-şi adversarul la limita propriului teren de ţintă, în ciuda acestui fapt belgienii deschizând totuşi scorul prin lovitura de pedeapsă concretizată de Samule Jung. La o distanţă de numai cinci minute Stejăreii au egalat din acelaşi procedeu, lovitură de pedeapsă, autor fiind Tudor Boldor.

A urmat o perioadă de timp propice Belgiei, însă acţiunile lui Marius Simionescu respectiv placajele lui Cristi Chirica şi Mihai Lamaboiu au dat semnalul revenirii noastre în joc. Guillaume Mortier a văzut cartonaşul galben şi după ce Adrian Tala s-a aflat aproape de eseu, acesta avea să vină în cele din urmă graţie intrării în forţă a căpitanului Cristi Chirica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După pauză, partida s-a reluat de la rezultatul de 10-3 în favoarea noastră, Stejăreii dominându-şi categoric adversarul, astfel Tudor Boldor a mărit ecartul din lovitura de pedeapsă, iar apoi, sub presiunea înaintării, arbitrul a dictat eseu de penalizare, transformat de acelaşi Tudor Boldor.

Cu Ervin Muric şi Cosmin Iliuţă trimişi pe banca pedepselor pentru zece minute după ce au văzut cartonaşul galben, Belgia a marcat un eseu prin Guillaume Mortier, cel care apoi a fost eliminat definitiv cu cartonaş roşu, iar Stejăreii au bătut încă o dată defensiva diavolilor negri, autorul încercării fiind Mihai Lamboiu.

Pe final Belgia a încercat să revină, cu eseuri marcate de Rayane Leduc şi Thomas Bruillard, România reuşind în acest interval de timp o lovitură de pedeapsă prin Tudor Boldor, însă echipa noastră s-a impus cu rezultatul de 28-22, calificându-se în semifinale.

Miercuri, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, în semifinalele locurilor 1-4, România va întâlni Portugalia, care a învins Olanda cu rezultatul de 42-5.

Eugen Apjok: E important că am câştigat, rămâne ca până la următorul meci să remediem lucrurile care nu au mers”

Antrenorul României, Eugen Apjok, a făcut o scurtă analiză a partidei de debut.

Cum a fost meciul?

Un meci greu, ne aşteptam să fie aşa pentru că nu ştiam ce joacă Belgia, nu am putut pregăti nimic ca să le contracarăm jocul. În plus şi vremea a fost destul de dificilă, cu ploaie, balon greu, cu multe greşeli individuale de ambele părţi.

Şi ca joc?

Înaintaşii au jucat bine, linia de treisferturi şi-a făcut datoria, apărarea a funcţionat bine. Dincolo de toate acele greşeli care s-au făcut, repet, e foarte importantă victoria pentru că la începutul unui astfel de turneu e primordial să câştigi primul meci pentru a putea spera să câştigi competiţia.

Ce v-a mulţumit în meciul cu Belgia?

Faptul că am câştigat, ceea ce era cel mai important pentru noi. Am văzut ce probleme avem şi rămâne să le punem la punct pentru următoarea partidă. Din păcate, în acest meci cu Belgia nu am reuşit să ne ţinem de planul nostru de joc, ne-am concentrat mai mult pe jocul adversarilor şi am avut câteva derapaje, dar sunt tineri, e normal să apară şi aceste greşeli pe fondul unei supramotivări. Am trecut de acest prim pas, trebuie să vedem ce am făcut bine, ce am făcut rău, să învăţăm din acestea şi să ne concentrăm pe următorul meci.

A fost un meci cu multă tensiune…

La vârsta lor e destul de greu să îţi controlezi emoţiile. Băieţii au fost nerăbdători pentru acest prim joc, îşi doreau mult victoria, adversarii la fel.

În semifinale vom întâlni Portugalia. Cum vi se pare ca adversar?

Ştiam dinainte că era posibil ca Portugalia să fie adversarul nostru în cazul unei victorii pentru că au foarte mulţi jucători de la rugby în 7 şi era clar că vor fi peste Olanda. Nu am văzut încă meciul lor aici, urmează să facem analiza video şi să vedem ce plan de joc vom aplica cu ei.

Spania, Portugalia şi Rusia – învingătoare în prima zi la U20 Rugby Europe Championship

Tot pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf s-au disputat și celelalte partide contând pentru sferturile de finală ale ediţiei 2017 din cadrul competiţiei U20 Rugby Europe Championship, alături de partida România-Belgia, fiind programate alte trei întâlniri: Spania-Elveţia, Portugalia-Olanda şi Rusia-Germania.

În ordine cronologică, prima partidă a zilei a fost cea dintre Spania şi Elveţia. Elveţia a intrat mai bine în joc şi a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, până la pauză echilibrul menţinându-se cu ibericii în avantaj: 14-10. În partea secundă iniţiativa a trecut de partea Spaniei care s-a impus cu rezultatul de 36-13, Hugo Souto fiind autorul unui hat-trick, Victor Sanchez al unei duble, alături de un eseu de penalizare. Pentru Elveţia, o încercare a izbutit Delian Alishahi.

Partida Portugalia-Olanda a fost una dominată cu autoritate de lusitani care au câştigat cu rezultatul de 42-5. Portugalia a marcat cinci eseuri, autori fiind Jose Cabral, David Wallis, Joao Granate, Jorge Abecassis şi Duarte Campo. Uvertura Jorge Abecassis s-a remarcat şi din faţa butului advers cu patru trasformări respectiv trei lovituri de pedeapsă. Eseul de onoare al olandezilor l-a reuşit Quermy Warmerdam.

În disputa dintre Germania şi Rusia, primii au marcat nemţii însă până la pauză pe fondul dominării înaintării “urşilor” aceştia aveau un avantaj de 19-3 prin încercările jucătorilor Denis Mashkin, Evgeny Malyshkin şi Evgeny Mishechkin. Rusia a continuat să marcheze şi după reluare, Alexandr Budychenko, Sergey Motov şi Nikita Filipov reuşind alte trei eseuri, la care Germania a replicat prin Franz Muller. Rusia s-a impus cu rezultatul de 47-10.

În urma rezultatelor înregistrate duminică, programul partidelor de miercuri, 29 martie, arată astfel:

Semifinalele locurilor 1-4:

Spania-Rusia

România-Portugalia

Semifinalele locurilor 5-8:

Belgia-Olanda

Elveţia-Germania

 

Sursa: frr.ro

Politica