vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reținut pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii rutieri au reținut aseară, pentru 24 de ore, un craiovean în vârstă de 43 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul de către o persoană cu drept de conducere suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului
 
Aseară, în jurul orei 20:10, un echipaj din cadrul  Biroului Rutier Craiova în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier a fost informat cu privire la faptul că, pe bld. Nicolae Titulescu, un autoturism de culoare roşie este condus de un bărbat  care are dreptul de a conduce suspendat şi este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii ajunși în zona indicată au observat autoturismul de culoare roșu care se deplasa pe Calea Bucureşti către centru, moment în care echipajul a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor acustice şi luminoase, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare pentru a se sustrage controlului.
Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiul nostru, iar pe strada România Muncitoare s-a reușit blocarea autoturismului şi imobilizarea conducătorului auto, înainte de acest lucru șoferul urmărit de polițiști producând avarii unui autoturism parcat.
Oamenii legii l-au identificat la volan pe  S.MIHAI, 43 de ani, din Craiova, din primele cercetări stablindu-se faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat din data de 18.04.2016.
Totodată, având în vedere faptul că bărbatul emana miros de băuturi alcoolice, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,83mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde i s-au  recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană cu drept de conducere suspendat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În aceeași seară, în baza probatoriului adminsitrat de polițiștii rutieri, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect şi reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.
Craioveanul de 43 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj.
IPJ DOLJ
 

Politica