miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pompierii, descarcerări la accidente rutiere și incendii

Efectivele I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinți au fost solicitate să intervină la 3 (trei) accidente rutiere. Vineri, 24.03.2017, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu opt pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială SMURD la un accident rutier (autoturism răsturnat în afara părții carosabile), produs pe DJ 606, între localitățile Vânju Mare și Corlățel, soldat cu 4 victime. Salvatorii au acţionat pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor, până la sosirea echipajelor S.A.J., una fiind inconștientă, în stare gravă, celelalte trei victime prezentând diverse politraumatisme. Concomitent, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor acumulatorului autoturismului. Cele patru victime, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, au fost transportate la U.P.U. Dr. Tr. Severin de către echipajul S.M.U.R.D. şi cele trei echipaje S.A.J., în vederea efectuării de investigații medicale.
Duminică, 26.03.2017, la ora 14:22, Detașamentul de Pompieri Orșova – Garda de Intervenție nr. 2 Baia de Aramă a intervenit cu nouă pompieri militari, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., în localitatea Negoiești, orașul Baia de Aramă, la un accident rutier – autoturism intrat în coliziune cu un capăt de pod, produs pe DJ 670, soldat cu trei victime (doi adulți și un copil). Paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat unui adult şi copilului, celălalt adult fiind preluat de către echipajul S.A.J.. Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Baia de Aramă de către echipajul S.M.U.R.D., celelalte două la U.P.U. Târgu Jiu de către echipajul S.A.J., pentru efectuarea de investigații medicale.
Luni, 27.03.2017, la ora 8:46, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 11 pompieri militari, o autospecială de descarcerare şi o autospecială cu apă şi spumă la un accident rutier produs între două autoturisme, pe DN 56A, în comuna Hinova, zona Stârmina. În accident au fost implicate cinci persoane, dintre care doar trei au necesitat îngrijiri medicale, una fiind încarcerată. Pompierii au acţionat pentru descarcerarea victimei( femeie, 48 de ani, conştientă), concomitent cu acordarea primului ajutor medical celorlalte două victime rănite uşor (o femeie de 43 de ani şi un bărbat de 54 de ani) şi au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme. Victimele au fost predate echipajelor S.A.J., care ulterior le-au transportat la U.P.U. Dr. Tr. Severin, în vederea efectuării investigaţiilor medicale.

Intervenții la incendii

Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 15 incendii, dintre care 11 manifestate la vegetaţie uscată, 2 (două) la anexe gospodăreşti şi câte unul la un autoturism şi o pubelă de gunoi.
Cele 11 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au manifestat pe raza localităţilor Iloviţa, Slătinicu Mic, Pătulele, Cremenea, Cocorova, Gârniţa, Scăpău, Motruleni, Şimian şi Jupâneşti, au cuprins circa 65 de hectare de vegetaţie uscată, afectând circa 50 de pomi fructiferi în satul Cocorova şi 400 mp. de viţă de vie în localitatea Slătinicu Mic. Unul dintre ele, cel din localitatea Scăpău, comuna Devesel, a izbucnit la vegetația uscată dintr-o gospodărie şi risca să se propage la anexele gospodărești și casa de locuit din imediata vecinătate. Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, focul cuprinzând circa circa 100 mp vegetație uscată şi 2 mc lemne de foc. Cauza probabilă predominantă a izbucnirii incendiilor a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.Joi, 23.03.2017, la ora 19:26, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 8 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în municipiul Dr. Tr. Severin, în parcarea unui centru comercial, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Pompierii au intervenit prompt, focul cuprinzând doar compartimentul motor al autoturismului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.Vineri, 24.03.2017, la ora 13:37, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu cinci pompieri militri și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Izvoru Frumos, comuna Burila Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care risca să se extindă la alte anexe, panouri solare și pădurea din apropiere. Focul a cuprins o anexă compusă din 8 boxe pentru animale și păsări, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 100 mp. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Burila Mare, coordonați de către primarul comunei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis în spații deschise.
La ora 17:46, Detașamentul de Pompieri Orșova – Punctul de lucru Dubova a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Şvinița, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. La stingerea incendiului a participat și S.V.S.U. Șvinița cu 4 voluntari. Au ars acoperișurile din lemn cu învelitoare din țiglă ale celor două adăposturi de animale, pe o suprafață de 30 mp. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.
În perioada 23 martie – 27 martie a.c., pompierii au mai intervenit la diferite urgenţe medicale, pentru deblocarea uşii unor apartamente, asanarea unor fântâni, dar şi pentru asigurare măsurilor împotriva incendiilor la un concert desfăşurat într-o galerie comercială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica