sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bucăți uriașe de gheață căzute din cer la Bunești

Bucăți uriașe de gheață au căzut din cer în comuna vâlceană Bunești. O familie s-a trezit cu o bucată de gheață de aproximativ 50 de kilograme în podul casei.
Specialişti întrebați de jurnaliștii de la viațavâlcii.ro spun că bucata de gheaţă ar fi fost desprinsă dintr-un meteorit, fenomenul fiind extrem de rar.
„Ieri, în jur de ora 14.00, dinspre deal, m-am pomenit cu un zgomot ca şi cum ai arunca o rachetă. A trecut cu o viteză foarte mare, dar noi nu ne-am dat seama. Se vedeau nişte bucăţi de gheaţă cât pumnul, ne-am dat seama că a fost ceva de sus, fenomene meteo. Mai spre seară, de pe drum s-a văzut tabla deranjată şi ne-am dat seama că e ceva. În pod se făcuse deja o ruptură, am luat cam o jumătate de găleată de gheaţă, restul s-a topit că nu am observat la timp. Bulgărele era foarte dur, acoperişul are tabla de 0,4 plus sită. Nu ne e frică, am mai auzit în alte zone, dar nu chiar aşa de mare. Nu am întrebat în zonă, Doamne fereşte să se mai întâmple. Şi schimbările de climă duc la fenomene din astea”, a declarat, pentru sursa citată, femeia din Bunești care s-a trezit cu bucata de gheață în casă.
Și o altă familie din Bunești a declarat pentru arenavalceană.ro că o astfel de bucată de gheață, de aproximativ 10 kilograme, a căzut în curte.

Politica