marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaipan a făcut valuri la prima sa participare pentru Severin

Medalii din apă pentru CSM Drobeta! Secția de natație de la CSM Drobeta a obținut prin sportivul Radu Vaipan două medalii în cadrul Campionatului național de seniori, juniori și tineret de la Bacău.

Transferat în iarnă de la CSS 1 Timișoara, Radu Vaipan a reprezentat cu brio clubul severinean la prima competiție în care a fost pe blocstarturi. Timișoreanul, în vârstă de 17 ani, a câștigat două medalii edificatoare. Cel mai bun rezultat l-a avut în proba de 50 m bras, unde a devenit campion național, iar la 100 m bras a cucerit medalia de bronz. Înotătorul pregătit de antrenorul Dan Bădescu a prins finalele la 200 m bras și la 200 m mixt, însă a ratat prezența pe podium.

„Sunt foarte mulțumit de rezultate având în vedere că perioada de pregătire a fost extrem de scurtă. A avut o evoluție îmbucurătoare, iar în toate probele și-a îmbunătățit timpii cu 10-15 secunde. Cu câștigarea probei de 50 m bras are șanse de a intra în lotul României pentru Balcaniada din luna mai. E un sportiv de perspectivă, are 17 ani, primul an la tineret, prin urmare poate crește frumos în anii următori. Odată cu venirea lui putem spune că e un nou încceput pentru secție. În toamnă mai legitinăm și o tânără talentată din Câmpina. În plus, vine din urmă generația de copii pe care îi pregătesc de doi ani de zile la Izvorani”, a precizat Dan Bădescu, antrenorul secției de natație de la CSM Drobeta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transfer reușit

Clubul severinean l-a avut în competiție doar pe Radu Vaipan. Cele două medalii, dar mai ales timpii scoși în probele în care a concurat i-au convins pe oficialii clubului dunărean că au realizat un transfer reușit.

„Am reușit să îl aducem la Turnu Severin, după ce antrenorul Dan Bădescu aflase lucruri bune despre el și l-a monitorizat o perioadă scurtă. E un transfer foarte reușit și suntem convinși că în viitorul apropiat se va bate pentru primele locuri și la seniori. În octombrie ne vom completa lotul cu o sportivă care promite la fel de mult ca și Radu Vaipan”, a declarat Eusebio Urucu, directorul CSM Drobeta.
La Naționale de la Bacău au participat 384 de sportivi de la 53 cluburi de înot din țară. Următoarea competiție pentru sportivul legitimat la CSM Drobeta va fi în luna iunie, la București, când sunt programate Campionatele Internaționale ale României.

Politica