vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gutău: „Sunt sigur că lucrările în centru vor fi gata pe 15 iulie”

Zilele acestea, în cadrul lucrărilor din centrul Râmnicului, sunt montate cele trei lifturi și scările rulante pentru pasajul subteran.

„Lucrările în subteran merg bine și am discutat cu toţi cei implicaţi că au termen imediat după Paşti să putem relua circulația rutieră pe strada Știrbei Vodă. De pe Știrbei Vodă se va putea circula obligatoriu dreapta, spre sudul orașului, iar de pe Calea lui Traian tot obligatoriu dreapta, spre Știrbei Vodă. În ceea ce priveşte lifturile, pentru au nu exista un aspect neplăcut, pe zidurile laterale vor fi panouri publicitare luminate. De asemenea, cablurile au fost introduse în totalitate în subteran”, declară Mircia Gutău.

„În fiecare zi mă interesez de stadiul lucrărilor, pentru că sunt disfuncționalități cu proiectarea. Am somat proiectantul să colaboreze cu constructorul, iar dacă nu vor colabora, vom fi nevoiți să reziliem contractul. Acum două luni am schimbat dirigenția de șantier, iar acum lucrurile merg bine. Sunt sigur că vom depăși toate aceste aspecte și pe 15 iulie lucrările vor fi finalizate, astfel încât o parte din manifestările de Ziua Râmnicului să fie derulate și în centrul orașului”, mai spune Gutău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Str. Regina Maria, deschisă parțial autoturismelor

Dacă am vorbit mai sus despre strada Știrbei Vodă, trebuie spus că strada Regina Maria va fi circulabilă auto doar de la intersecţia cu General Magheru până la sediul Serviciului de Evidenţa Populaţiei, urmând ca, până la McDonald’s, această stradă să fie pietonală, făcând parte din ansamblul Platoului „Mircea cel Bătrân”. Mai trebuie spus că pasajul din centrul orașului nu va fi unul doar de trecere, ci va avea galerii comerciale, în suprafață totală de circa 350 de metri pătraţi.

„Accesul în pasaj se va face şi dinspre parcarea subterană, ce cuprinde 200 de locuri. Se va intra în pasaj şi pe scări rulante şi cu lifturi şi vor exista trei deschideri: către Cozia, către fostul restaurant Union şi către McDonald’s”, a conchis primarul Gutău.

Sursa: curieruldevalcea.ro

Politica