sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crosul Primăverii 2017, cu sute de participanți dornici de mișcare

Aproximativ 500 de persoane au participat, duminică, la Crosul Primăverii, organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. Iubitorii de mișcare au putut să se înscrie la trei tipuri de curse, în funcție de rezistența fiecăruia. La final, cei mai buni și cei mai norocoși au primit premii de la partenerii evenimentului.

Sute de oameni, de toate vârstele, au venit, duminică dimineața, în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova pentru a participa la Crosul Primăverii, organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, în parteneriat cu CSM Craiova, CSU Craiova, LPS Petrache Trișcu Craiova și Asociația ProEfs Craiova. Aceștia s-au putut înscrie la cros atât on line, cât și la fața locului.

A fost crosul cu cea mai mare participare”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost în jur de 500 de participanți, aproape toți cei care s-au înscris au participat. Se înscriseseră on line 573, dar o parte nu au venit, în schimb au venit alții care s-au înscris la fața locului. Am avut trei curse, cursa Family, care a avut 400 m, cursa Fun, cu 1.400 m și cursa mare, cea de 6.800 m. Am acordat, pentru cursa de 6.800m, premii pentru primele trei locuri, iar în rest toate au fost date pe tombolă. Am avut premii multe, parteneri mulți, ediția fiind una foarte reușită mai ales pentru că vremea a ținut cu noi. A fost crosul cu cea mai mare participare din crosurile organizate de noi până acum și poate că succesul s-a datorat și faptului că ne-am gândit la mai multe curse. Tot ca o premieră, anul acesta am făcut înscrierile on line începând cu 1 martie, și cred că și asta a contribuit la numărul mare de participanți”, a declarat directorul DJTS Dolj, Alina Ionescu. Participanții au beneficiat de număr de concurs, de tricou – în limita stocului disponibil, având prioritate persoanele înscrise on line, de medalie de participant – în limita stocului disponibil, de puncte de hidratare pe traseu, de asistență medicală, fiindu-le acordate și diplome de participare celor înscriși la Cursa Family. Asistenţa medicală a fost asigurată de către organizator, cu personal medical specializat. Premiile au constat în echipamente sportive, iar în urma tombolei au fost acordate zece premii a câte 100 de lei, din partea sponsorilor.

Doi sportivi de performanță, câștigătorii crosului

Pe lângă oamenii obișnuiți din Craiova, care fac sport doar pentru a-și întreține forma fizică sau de plăcere, la Crosul Primăverii au alergat și atleți de performanță, care s-au antrenat astfel într-un cadru mai diferit și au beneficiat și de niște premii oferite din partea organizatorilor, care au recompensat podiumurile de la cursa de 6.800 metri. Proba care a constat în două ture ale Parcursului Nicolae Romanescu a fost câștigată, cum era de așteptat, de către practicanți ai probelor lungi din atletism, ambii de la CSM Craiova. Marius Bușcă s-a impus la băieți, iar Elena Moagă a trecut prima linia de sosire la fete. Eu fac atletism și de performanță. A fost răcoare, dar în rest a fost foarte frumos. Atmosfera a fost extraordinară, un antrenament foarte bun pentru noi cei care facem performanță, și o oportunitatea de mișcare pentru oamenii din Craiova. Sper să se organizeze din ce în ce mai multe evenimente de acest gen, ajută la promovarea sportului printre craioveni”, a declarat Marius Bușcă. Mereu semnez prezența pozitivă la aceste concursuri, sper să fie cât mai multe și participanții în număr cât mai mare. Am participat la mai multe crosuri ca să mă ajute pentru antrenament, eu fac atletism de performanță și sunt bune astfel de curse”, a spus și Elena Moagă. În cursa de 6.800 metri, podiumul a fost completat de Ionuț Radu (locul II) și Mircea Alexandrescu (locul III) la băieți, și de Alina Voiculescu (locul II) și Mihaela Neacșu (locul III), la fete.

Politica