vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Hai pe Net!”, la Aman

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” vă invită la cea de-a VIII-a ediție a campaniei Hai pe Net!

Hai pe Net! este versiunea localizată în România a campaniei Europene Get Online Week și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania. Această campanie anuală de incluziune digitală se va desfășura la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” în săptămâna 27-31 martie, în timpul programului de funcționare cu publicul, în secțiile Depozit General și Săli de Lectură, American Corner, dar și Periodice și Legislație.

Dintre categoriile de activități Hai pe Net!, ediția 2017, ce se vor desfășura la bibliotecă, menționăm:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  1. Primul clic încurajare a persoanele care nu au utilizat niciodată un calculator sau nu au accesat vreodată internetul, să facă primul clic alături de bibliotecarii implicați. Indiferent dacă aceștia se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc.) sau dacă pur și simplu învață să caute informații utile pe internet – suntem pe drumul cel bun!
  2. Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor sprijinim tinerii să își identifice competențele și abilitățile pe care nici măcar nu știau că le au. Cu ajutorul unei platforme, îi vom ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!

De asemenea, îi încurajăm să acceseze o aplicație de analiză a competențelor TIC pentru tineri.

  1. Competențe digitale? No problem! competențele digitale ale elevilor sau studenților pot fi testate prin simularea unui examen. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat!
  2. Cursuri online de perfecționare pentru cadre didactice cadrele didactice se pot înregistra pe portalul educațional al Microsoft dedicat acestui scop.

Vă așteptăm la bibliotecă, să desfășurăm împreună Hai pe Net! 2017.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica