vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean reținut pentru tâlhărie

Secţia 3 Poliţie Craiova a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, ieri, în jurul orei 18:45, despre faptul că, pe Calea Bucureşti, persoane necunoscute i-au smuls unei craiovence de 31 ani un lănțișor din aur.
La fața locului s-au deplasat două echipe de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Craiova, iar cu sprijinul celui care a sunat la 112 s-a reușit prinderea lui F.T., 17 ani, din comuna Giurgiţa, Dolj şi I.M., de 14 de ani, din Craiova, aceştia fiind conduşi la sediul secţiei.
În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că împreună cu cei doi minori au participat alți doi tineri: R.I., de 15 ani, din Craiova și  G.CLAUDIU, 22 de ani, din comuna Podari, Dolj, care se sustrag cercetărilor.
Având în vedere probatoriul administrat și analizat cu procurorul care supraveghează activitatea de cercetare penală a secției din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de suspectul de 17 ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
Astfel, tânărul de 17 ani a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore și introdus în arestul inspectoratului, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.
CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ?            
SFATURI UTILE
·        Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
·        Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
·        Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
·        Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
·        Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
·        Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112  sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

Politica