joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bugetul CJ Olt, aprobat. Proiectele din Sănătate, jumătate din banii de investiții pe anul 2017

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de joi, bugetul județului Olt, pe anul 2017. Jumătate din valoarea destinată investițiilor va fi direcționată către Sănătate.

 

Investițiile masive vor continua și în acest an în spitalele din județ. Valoarea totală a bugetului direcționat către lucrările în Sănătate este de aproximativ 11 milioane de lei.

„În general, investițiile le vom face din excedentul bugetar al anului trecut. Este vorba despre de 25-26 mil, care vor fi alocați anul acesta pentru investiții. Jumătate se duc pe sănătate, în Spitalul Județean de Urgență Slatina, dar și în Spitalul de Psihiatrie Schitu, aproximativ 11 milioane de lei. Proiectele sunt conturate, avem și indicatorii tehnico-economici aprobați. Pentru Spitalul Județean este vorba de partea de cofinanțare pentru reabilitarea și modernizarea Blocului Central, pe care în, perioada următoare, îl vom preda Companiei Naționale de Investiții pentru că am reușit să obținem finanțare prin CNI. Este vorba despre un proiect de aproximativ 16 milioane de lei, din care CJ va veni cu partea de cofinanțare”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt proiect important vizează Ambulatoriul Drăgănești-Olt, care va fi reabilitat și modernizat în totalitate.

„Avem reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului de la Drăgănești, pe care, așa cum bine știți, Spitalul Slatina l-a preluat. Acum, așa cum am promis locuitorilor din acea zonă, încercăm să îl modernizăm anul acesta și am prins întreaga sumă pentru acest proiect”, a mai adăugat președintele CJ Olt. Alte patru milioane de lei vor fi alocate pentru dotări și aparatură la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Restul banilor din capitolul investiții va merge către infrastructura rutieră și socială.

Politica