joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal cu alcool la naționala U21. Un craiovean s-a regăsit printre protagoniști

Problemele cu băutura se pare că nu încetează la fotbaliștii români. Încă un derapaj provocat din cauza alcoolului în care au fost implicați jucători de nivel național a avut loc la lotul României sub 21 de ani, pregătit de Daniel Isăilă. Echipa națională de tineret a efectuat, marți, deplasarea în Spania pentru un stagiu de pregătire. Pe parcursul drumului cu avionul, patru jucători ai naționalei au avut chef de o băută, care probabil să le mai anime călătoria până în Peninsula Iberică. În momentul în care au ajuns la destinație, oficialii din lot i-au mirosit pe fotbaliști care emanau un iz puternic de alcool și se vedea clar că se află într-o stare ridicată de ebrietate din cauza băuturilor consumate în avion, care ar fi fost introduse în niște sticle de suc, conform martorilor de la fața locului. Ca urmare a acestui incident, tehnicianul lotului U21, Daniel Isăilă, a decis, ieri, să îi trimită înapoi acasă pe cei patru jucători. Printre simpatizanții consumului de alcool s-a regăsit și craioveanul Alin Dudea, care în prezent este jucătorul lui Dinamo București, luând parte la incidentul din avion alături de alți trei fotbaliști de la clubul alb-roșu, Patrick Petre, Ionuț Nedelcearu și Vlad Olteanu (împrumutat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe). Jucătorii și-ar fi argumentat beția de pe avion prin faptul că au sărbătorit ziua lui Vlad Olteanu, care este născut pe 21 martie, dar antrenorul lotului nu a acceptat niciun fel de scuze de acest gen.

Doi ani de muncă, făcuți praf de o beție fără rost

Alin Dudea este un jucător născut și format în Craiova. Pe perioada junioratului el a făcut parte din grupele echipelor FC Universitatea Craiova, CSS Craiova, CSJ U Craiova și, cel mai recent înainte de plecarea în capitală, CSU Craiova. Fundașul a plecat la Dinamo în anul 2014, după ce obținuse locul secund la nivel național cu grupa de juniori B a CSU Craiova, aceasta pierzând atunci finala tot împotriva câinilor roșii”. După o perioadă petrecută la echipa secundă a formației bucureștene și un împrumut la Rapid Suceava, Dudea reușise să facă pasul în lotul echipei de seniori la începutul acestui sezon, fiind cooptat în lot de Andone în vara lui 2016. A fost și introdus ca titular în meciul din prima manșă a semifinalei Cupei Ligii, cu Steaua București, dar și în Liga I în disputa de pe teren propriu cu FC Viitorul din sezonul regulat. Acum, după acest derapaj de la echipa națională, juniorul craiovean se va întoarce la formația secundă a lui Dinamo, alături de colegii săi de băutură din avion, ca urmare a sancțiunii aplicate de clubul bucureștean jucătorilor excluși de la naționala de tineret. Pe Dudea îl va costa și buzunarul, pentru că oficialii lui Dinamo au decis să le ofere și o amendă celor patru jucători.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Isăilă: “Oricine merită o a doua șansă

Antrenorul naționalei U21, Daniel Isăilă, este de părere că cei patru fotbaliști care au băut pe drumul cu avionul merită să le fie acordată o a doua șansă, mai ales că și-au cerut scuze după acest incident, atât față de staff-ul tehnic, cât și de ceilalți jucători. ”Cred că fiecare om merită o a doua șansă. Depinde de ei cât de rapid vor primi această a doua șansă, de modul cum vor reacționa și de cum se vor pregăti la echipele de club. Am avut o discuție la micul dejun, de față cu toată echipa, le-am comunicat decizia pe care am luat-o. Le-a părut rău. După aceea, au venit personal și și-au cerut scuze, iar apoi, un lucru de care pot să spun că m-a impresionat a fost că au venit înainte de antrenament și și-au cerut scuze față de colegi”a declarat Daniel Isăilă. ”Eu sper din tot sufletul să se îndrepte lucrurile. Depinde numai de ei. Trebuie să fie conștienți că acest comportament le va atârna greu în CV. Trebuie să faci multe eforturi pentru a șterge această imagine. La prima abatere, aceste greșeli vor fi readuse în prim-plan. Ei sunt într-un moment extrem de delicat în cariera lor. Nu mai sunt copii. Ei fac pasul spre seniori, ceea ce reprezintă o altfel de responsabilitate”, a adăugat selecționerul echipei de tineret.

Politica