vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sute de călători frauduloși, amendați

Sute de călători au fost prinși circulând cu autobuzul fără să aibă bilete ori abonamente. Cei mai mulți au fost amendați, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la circa 46.000 lei.

Echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică și funcționari cu atribuții de control legitimații de călătorie din cadrul RAT Craiova, au efectuat, săptămâna trecută, o serie de acțiuni pe raza municipiului, cu efective sporite, pe mai multe trasee, în vederea depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind transportul public în comun, precum și normele privind conviețuirea socială, ordinea si liniștea publică în mijloacele de transport public în comun aparținând RAT Craiova.

În urma acestor acțiuni, au fost verificate 1.065 autobuze și microbuze și au fost legitimate un număr de 642 de persoane, fiind aplicate 534 sancțiuni contravenționale (482 amenzi contravenționale și 52 avertismente scrise), după cum urmează: 526 sancțiuni contravenționale (474 amenzi și 52 avertismente scrise) în temeiul Legii nr. 92/2007 actualizată, privind serviciile de transport public local, fiind aplicate persoanelor ce au călătorit fără titlu de călătorie / legitimații de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri ale Consiliului Local Craiova), iar 8 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 45.950 lei.

În urma controalelor efectuate, un număr de 216 persoane depistate fără tichet de călătorie au achitat către funcționarii RAT suprataxa de 30 lei instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010, valoarea biletelor de suprataxă fiind de 6.480 lei, astfel că aceste persoane nu au mai fost sancționate în baza Legii nr. 92/2007 actualizată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția Locală Craiova.

Cu cuțitul în autobuz

Pe lângă călătorii frauduloși, echipajele mixte au prins în autobuz un adolescent ce avea asupra lui un cuțit.

În urma unui control efectuat pe traseul E 1, în data de 14.03.2017, în jurul orei 9.40, a fost depistat numitul P.M.M., în vârstă de 16 ani, din Craiova, ce avea asupra sa un cuțit cu lama de 10 cm, încălcând astfel prevederile art. 372 alin. (1), lit. a) din Codul Penal, care sancționează penal fapta de a purta fără drept, în mijloace de transport în comun, cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire.

Persoana respectivă a fost predată Poliției Municipiului Craiova – Secția 2 Poliție, în vederea continuării cercetărilor prevăzute de lege”, mai arată Poliția Locală.

Astfel de acțiuni, în echipe mixte polițiști locali – funcționari RAT, se desfășoară zilnic, având ca scop menținerea ordinii și siguranței publice în mijloacele de transport public în comun, prevenirea furturilor din buzunare, depistarea și sancționarea călătorilor care circulă fără titlu valabil de călătorie cât şi sancţionarea călătorilor care nu folosesc în mod corespunzător mijloacele de transport în comun (distrug sau murdăresc dotările ce se află în interiorul mijlocului de transport în comun, tulbură liniştea călătorilor etc), se mai arată în documentul menționat.

Și lipitorii de afișe au intrat în vizorul Poliției Locale

Patrulele de ordine publică ale Poliției Locale a Municipiului Craiova, din cadrul Secțiilor ”Unirii” și ”Valea Roșie”, în timp ce efectuau, duminică, serviciul de patrulare pe zona de competență, au descoperit mai multe persoane ce lipeau afișe inscripționate ”executăm puțuri apă” pe stâlpii de electricitate, având asupra lor perii, găleți cu adeziv, precum și mai multe topuri de afișe.

În jurul orei 3.30, pe bulevardul Calea București, în zona Rotonda, au fost descoperite patru persoane, în timp ce lipeau afișele respective, iar în urma efectuării procedurilor de identificare a rezultat că aceștia se numesc Ș.D., în vârstă de 28 ani, S.V.G., în vârstă de 34 ani, I.N.F., în vârstă de 19 ani și V.M.A., în vârstă de 16 ani, toți fiind domiciliați în municipiul Buftea, județul Ilfov.

În jurul orei 5.20, pe strada Brestei intersecție cu strada Obedeanu, același grup de persoane a fost depistat lipind afișe pe stâlpii de electricitate.

Celor patru persoane le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 lei, potrivit hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 845/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind publicitatea pe raza municipiului Craiova, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a unui număr de aproximativ 1.300 afișe găsite asupra acestora.

Numitul Ș.D. a fost depistat și în luna septembrie 2016, lipind afișe pe bulevardul Caracal, atunci fiind sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500 lei.

De asemenea, săptămâna trecută, au fost depistați și identificați de către patrula de ordine publică din cadrul Secției ”Romanești”, numiții G.L., în vârstă de 42 ani, din comuna Mihăilești, județul Buzău și G.F., în vârstă de 23 ani, din municipiul Buftea, județul Ilfov, în timp ce lipeau afișe pe stâlpii de pe strada Știrbei Vodă, zona intersecției cu strada Râului, fiind sancționați cu amenzi în valoare de 1.000 lei, potrivit aceluiași act normativ menționat”, arată Poliția Locală Craiova.

Politica