miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: ALDE merge mai departe

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: Delegația Permanentă a decis convocarea Congresului  pentru zilele de 21 și 22 aprilie 2017”

Delegaţia Permanentă a ALDE, întrunită STATUTAR, duminică 19 martie a.c. a decis convocarea Congresului Extraordinar pentru ziua de 21 aprilie 2017, forum în care vor fi supuse votului  delegaţilor  modificările la Statut (inclusiv cele reclamate de domnul Daniel Constantin), urmând ca a doua zi pe 22 aprilie să aibă loc Congresul ALDE care va alege prin vot democratic noua conducere, unică, a partidului.

Deasemenea, în cadrul acestei reuniuni s-au votat Ordinea de zi a Congreselor din 21-22 aprilie, Comisia de pregătire a acestora, precum şi Comisia pentru Statut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Referitor la Reuniunea Delegaţiei Permanente de duminică informăm opinia publică doljeană că ea a fost convocată statutar inclusiv cu semnătura copreşedintelui Daniel Constantin, având pe toată perioada desfăşurării sale un forum care a asigurat legalitatea deciziilor luate.

Decizia domnului Daniel Constantin de a părăsi sala, înainte de dezbaterile interne, este o reacţie total nepotrivită pentru un lider politic cu pretenţii care  deţine şi funcţiile de vicepremier şi ministru. Contestând Delegaţia Permanentă domnul Constantin practic s-a contestat pe sine, acest organism fiind unul şi acelaşi cu cel care i-a validat candidatura la alegerile parlamentare și l-a validat pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al mediului.

Atacarea în instanţă a unor decizii ale conducerii ALDE de către domnul Constantin este deasemenea un gest lipsit de raţionalitate şi moralitate politică.Exista (chiar şi în politică) o limită care nu trebuie depăşită niciodata.Nu poţi să-ţi dai în judecată propriu partid pe care afirmi că il consideri  casa ta.Este ca şi când iţi dai foc la propria  casă dupa care dai declaraţii de ”dragoste” fața de ea chiar de la locul incendiului.

Continuarea de către domnul Daniel Constantin a acestor acţiuni nelegitime riscă să îl situeze foarte repede în afara partidului nostru.

Opiniile şi demersul dlui Constantin au o susţinere marginală în interiorul ALDE. Mulţi dintre foştii reprezentanţi ai PC înteleg să nu se alăture acestui demers. Acţiunea domnului Constantin nu este de natură să afecteze parcursul unui partid profund liberal care a reuşit să câştige încrederea românilor.Majoritatea parlamentară PSD-ALDE nu este pusă deloc sub semnul întrebării.

ALDE are suficiente resurse politice pentru a depăși această situaţie neplăcută şi îi asigură pe toţi membrii şi simpatizanţii săi din judeţul Dolj că nu va face jocul celor care vor distrugerea unui proiect de succes şi dinamitarea Coaliţiei de guvernare.

ALDE Dolj rămâne o organizaţie unită care are drept principal obiectiv  susţinerea intereselor ţi aşteptărilor legitime ale cetăţenilor din judeţul nostru. Aşteptăm alături de noi pe toţi cei care doresc să dea o şansă adevarată liberalismului în România.

 

Politica