joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbal (J)/ Cele mai bune junioare din lume se reunesc la Râmnicu Vâlcea

Anul acesta, Federația Română de Handbal a dorit să organizeze în premieră o ediție a Trofeului Carpați la care să fie angrenate reprezetantive naționale de junioare, deziderat ce va fi materializat de către forul handbalistic român la finalul acestei săptămâni.

În intervalul 17-19 martie, la Râmnicu Vâlcea, naționala României de junioare se va confrunta cu unele dintre cele mai bune jucătoare de această vârstă din lume, la competiția inaugurală urmând să participe echipele Rusiei, campioana mondială en titre la junioare și triplă campioană europeană, Norvegiei, și ea fostă campioană europeană și vicecampioană mondială la junioare, și Poloniei. În opinia antrenorului României, Ion Iovan, este cel mai puternic turneu pentru handbalistele care nu au împlinit încă vârsta senioratului de până acum și consideră că ar trebui să fie prezenți la Râmnicu Vâlcea cât mai mulți oameni implicați în handbalul autohton pentru a “fura” meserie de la ruși sau norvegieni. „Am niște eleve speciale, sunt fete inteligente care merg bine și cu școala, nu trebuie să repet de o sută de ori indicațiile la antrenamente. Este o șansă mare pentru ele să prindă cel mai puternic turneu organizat vreodată în România. Aș spune că este însă o mare oportunitate pentru tot sectorul juvenil, pentru jucătorii și profesorii de handbal să vadă la ce trebuie să ne raportăm la acest nivel deoarece Rusia și Norvegia vor etala cu siguranță cele mai moderne procedee tehnice și tactice. Ne dorim și ca echipa României să atragă atenția printr-un joc frumos, cu o exprimare colectivă și individuală de excepție”, a declarat selecționerul României, Ion Iovan.

Fetele sunt entuziasmate de turneu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Junioarele noastre sunt nerăbdătoare să ia parte la o competiție amicală cu adversari de asemenea calibru, care o să le pregătească pentru Campionatul European din luna august. Tricolorele își doresc să lase o impresie plăcută la Trofeul Carpați și să facă spectacol. „Este un început de drum foarte greu pentru această generație, dar dacă suntem unite putem aduce foarte multe rezultate bune. Trofeul Carpați este o șansă frumoasă pentru că vom întâlni echipe bine pregătite și putem da dovada talentului și muncii depuse până acum. Mă aștept să văd sala plină pentru că handbalul este un sport cu tradiție în Râmnicu Vâlcea”,  a spus centrul Patricia Moraru (CSM București). “Sunt niște meciuri de pregătire foarte importante. Un examen pentru noi, care o să ne arate unde ne situăm și cât mai avem de muncit până la Campionatul European. Noi sperăm la medalii, domnul profesor ne ridică mereu moralul și ne creează un mental de invingătoare. La Trofeul Carpați obiectivul principal ar fi să jucăm spectaculos, să facem o imagine bună handbalului românesc pe plan mondial”, a comentat și portarul Cristina Ciaușescu (CSM București).

Un bilet pentru o zi de handbal este 5 lei

Pentru a asista la meciurile de la prima ediție a Trofeului Carpați pentru junioare trebuie ca iubitorii handbalului să scoată din buzunare 5 lei pentru o zi în care se vor desfășura două meciuri, iar un abonament pentru cele trei zile de handbal spectacol costă doar 12 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua partidelor și direct de la casele de bilete ale Sălii Traian. Copiii sub 15 ani au intrare liberă în limita locurilor disponibile.

Ediția pentru senioare, în luna noiembrie, la Craiova

A 49-a ediție a Trofeului Carpați la handbal feminin, de această dată la senioare, va avea loc spre finalul acestui an, mai exact în luna noiembrie. Competiția se va desfășura în acest an la Craiova, iar posibile adversare pentru naționala noastră pot fi Danemarca, Norvegia, Rusia sau Franța, țări cu ale căror federații se negociază.

Programul Trofeului Carpați de junioare:
Vineri, 17 martie: Rusia-Norvegia (ora 16.00) și Polonia-România (ora 18.15)
Sâmbătă, 18 martie: Norvegia-Polonia (ora 16.00) și România-Rusia (ora 18.15)
Duminică, 19 martie: Rusia-Polonia (ora 11.00) și Norvegia-România (ora 13.15)

Politica