joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

EURES te ajută să-ți găsești locul de muncă potrivit!

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, au avut, miercuri, posibilitatea de a participa la un seminar cu privire la promovarea serviciilor EURES, organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea. Seminarul a avut ca grup țintă persoanele în căutarea unui loc de muncă și a avut loc la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Râmnicu Vâlcea, din strada Calea lui Traian, nr. 98, județul Vâlcea.

Scopul evenimentului a fost acela de a promova oportunităţile de ocupare oferite de reţeaua EURES pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, a serviciilor EURES de recrutare şi a serviciilor ANOFM furnizate angajatorilor români.

Prin organizarea acestui seminar s-a urmărit promovarea oportunităţilor și facilităţilor oferite de reţeaua EURES în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, angajatorilor, precum şi potenţialilor parteneri sociali la nivel local; informarea grupurilor ţintă despre posibilităţile şi rezultatele reţelei EURES ROMANIA; încetăţenirea unei culturi a mobilităţii forţei de muncă precum și creşterii gradului de conştientizare a beneficiilor utilizării reţelei EURES ROMANIA în rândul solicitanţilor de locuri de muncă în Uniunea Europeană, respectiv angajatorilor şi potenţialilor parteneri sociali la nivel local (sindicate, patronate etc).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mobilitatea forţei de muncă – naţională sau europeană – este o temă abordată atât prin prisma facilităţilor prevăzute de cadrul legal naţional cu privire la stimularea ocupării (Legea nr.76/2002 cu modificările şi completările ulterioare) cât şi prin prisma serviciilor EURES care pot fi oferite, dacă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă decid să îşi caute un loc de muncă într-un stat european.

AJOFM Vâlcea organizează cursuri de competențe în limba engleză, italiană, spaniolă și germană pentru persoanele interesate să lucreze în SEE (UE + Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Elveţia). Cei interesați să se înscrie la aceste cursuri pentru şomeri au nevoie de următoarele acte: carte de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, diploma de absolvire, adeverinţa medicală, adeverinţă de venituri pentru şomerii neindemnizaţi (Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea).
ANOFM este membru de drept al reţelei EURES.

Politica