vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asistaţii social din Slatina au încercat să păcălească primăria şi să primească mai multe tichete sociale

Direcţia Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) din cadrul Primăriei Slatina analizează solicitările depuse pentru tichetele sociale de Paști, după ce la acţiunea anterioară desfăşurată de municipalitate în preajma Crăciunului au existat cazuri în care beneficiarii au depus mai multe cereri, în diverse puncte din oraş.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat că încă se analizează cererile depuse de slătineni pentru primirea de tichete sociale, după ce anul trecut au existat cazuri de persoane care au depus mai multe cereri, în diverse locuri amenajate de autorităţi pe raza municipiului. Municipalitatea asigură, însă, că procedurile vor fi finalizate la timp, astfel încât beneficiarii să primească tichetele sociale înainte de Sărbătorile Pascale. „Până la finele acestei luni sigur va începe acțiunea de distribuirea a tichetelor sociale. Precizăm că cine nu e găsit acasă de poștaș trebuie să vină la Oficiul Poștal sau, în ultimă instanță, va trebui să se prezinte la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistență Socială de lângă Piața Frații Buzești”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Beneficiarii tichetelor sociale în valoare de 100 lei, emise de Primăria Slatina, sunt: persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari – fără a se ţine seama de vârstă şi tip de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.000 lei/lună, plafonul fiind ridicat de la 800 lei/lună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşti.

Tichetele sociale vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor, beneficiarii urmând să le primească direct la domiciliu, prin intermediul poștei, în luna dinaintea evenimentului ce urmează a fi sărbătorit.

Politica